in ,

Nem úszták meg a német nők a Szilvesztert – A libsi sajtó megint hallgat

Történtek elszigetelt szexuális molesztálások Berlinben, a Brandenburgi kapunál tartott szilveszteri rendezvényen, valamint Köln városában is.

Szexuális molesztálások történtek Berlinben és Kölnben is

Történtek elszigetelt szexuális molesztálások Berlinben, a Brandenburgi kapunál tartott szilveszteri rendezvényen, valamint Köln városában is.

Fotó: AFP

A berlini rendőrség egyik szóvivője hétfőn hajnalban a dpa német hírügynökség érdeklődésére először még nem tudta megmondani, hogy pontosan hány molesztálási eset történt. Később pedig arról tájékoztatták őket, hogy tíz zaklatási üggyel összefüggésben hét embert vettek őrizetbe.

A német fővárosban idén első ízben létesítettek úgynevezett „biztonsági zónát” az ünnepi eseményeken szexuális zaklatást elszenvedő nők számára.

A rendezvényszervezők közlése szerint több százezer látogatója volt vasárnap éjjel a Brandenburgi kapunál tartott szabadtéri showműsornak, amelyen mások mellett a Spider Murphy Gang rock-együttes és Conchita is fellépett.

Kölnben, ahol két évvel ezelőtt jóval nagyobb számú zaklatásról számoltak be, ezúttal kilenc nő tett feljelentést molesztálás miatt, és reggelig három gyanúsítottat azonosítottak. A szilveszter éjszakát mintegy 1400 rendőr biztosította a német nagyvárosban.
(Bertha László, 888.hu)

Áder János: mindig tiszteljük a másikban az embert, egymásban a magyart!

Politológus: „Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció és Vona Gábor, a Jobbik elnöke sem kormányváltásra törekszik”