in ,

Újabb korrupció? Nem árulják el Karácsonyék, kik támogatják őket adományokkal

Karácsony Gergely plakátkampányát és miniszterelnök-jelöltségét támogató adományozók kiléte csak a választás után derülhet ki.

 

Noha az átláthatóság, a transzparencia bajnokaiként állítják be magukat, Karácsony Gergelyék nem árulják el, hogy kik finanszírozzák azt a napokban indult, saját bevallásuk szerint is 25 millió forintos plakátkampányt, amely a főpolgármester népszavazási kezdeményezését támogatja – írja a Magyar Nemzet csütörtökön.

A Karácsony által életre hívott 99 Mozgalom tájékoztatása szerint a plakátkampány „25 millió forint körüli összegbe került, normál piaci körülmények között szereztük. A kampány finanszírozója a 99 Mozgalom által alapított egyesület,

amely adományokból finanszírozza a kampányt”.

Jövő májusig van idő

A Magyar Nemzet szerette volna megtudni, hogy kik, esetleg mely szervezetek voltak az adományozók. Kérdésükre az ellenzéki  miniszterelnök-jelölti kampánycsapata csupán annyit közölt, hogy „az egyesületeknek a nyilvánosság és az átláthatóság érdekében be kell számolniuk az adományok felhasználásáról a 350/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet 5. § 3) bek. szerint. Ez határidőre meg fog történni a 99 Mozgalom honlapján.”

A lap megjegyzi: az érvényben lévő kormányrendelet alapján a civil szervezeteknek és egyesületeknek jövő május 31-ig kell közzétenniük az idei évre vonatkozó beszámolóikat, azaz a Karácsony Gergely plakátkampányát és miniszterelnök-jelöltségét támogató adományozók kiléte csak a választás után derülhet ki.

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Újabb gusztustalanság Kamu Geri Budapestjén – Hihetetlen! Szlalomozni kell a bűzölgő kukák között a Széll Kálmán téren

A Fidelitas ismét beszólt Gyurcsánynak: a Gyurcsány vezette baloldal folyamatosan a sport ellen kampányol – Videó