in ,

Kamu Geri ezt is elcseszte! Az illatos úti állatmenhelyet is elérte Karácsonyék politikai tisztogatása

Remek

A FÖRI (Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság) új vezetője, Gyurcsány egykori testőre, Handl Tamás megtiltotta az állatmenhelynek, hogy adományokat fogadjon el a DOKTA-tól, a Doktorok az Állatokért Alapítványtól. Első körben nem fűztek indoklást a tilalomhoz, a DOKTA politikai szándékokat sejt a háttérben, mivel – mint írják – az alapítvány jobboldali személyekhez köthető.

A DOKTA száműzéséről a Magyar Macskamentő Alapítvány számolt be közösségi oldalán. Az önmagát politikamentes szervezetnek nevező MAVED azt írja, együttműködik bármilyen színezetű állatbarát önkormányzattal, ám ennek ellenére úgy érzik, hogy politikai “boszorkányüldözésbe” kezdett a DOKTA ellen a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat, ezért tiltotta meg az illatos úti állatmenhelynek a velük való együttműködést.

 

A DOKTA, azaz a Doktorok az Állatokért Alapítvány több éven keresztül, sok millió forint adománnyal járult hozzá a sanyarú körülmények között élő, Illatos úti állatok életminőségének javításához. Idén is 4 millió forint áll (állt volna) rendelkezésükre az ott tengődő állatok számára. De a FÖRI új igazgatója nem kér belőle!

– számol be az MAVED a helyzetről.

És borzasztóan dühítő, felháborító és elfogadhatatlan, hogy Karácsony Gergely, aki a választási kampányában mindent bedobott, hogy állatbarátnak hirdesse magát: kutyákkal pózolt, állatvédelmi chartát és budapesti állatvédelmi ombudsmant ígért, eddig semmi építő jellegűt nem tett, csak rombolt. Lerombolt egy már évek óta jól működő tevékenységet, ami kizárólag az állatok érdekét szolgálta

– zárják a posztjukat a macskamentők, rávilágítva arra, hogy Karácsony ősszel még nem politikai alapon szeretgette meg a neki odahozott kutyát.

Alapítványunkon, a DOKTA – Doktorok az Állatokért Alapítványon keresztül az elmúlt években 11 millió forinttal segítettük Budapest hivatalos gyepmesteri telepének működését és a bent lévő állatok életkörülményeinek javítását. Berendeztük szinte a teljes műtőt, ultrahangot, altatógépet, műtéti őrző monitort, vér- és vizeletcentrifugát, röntgenfelszerelést, infúziós állványt, hematológiai laborautomatát, műtőasztalt és sok egyéb más orvosi eszközt adományoztunk. Más civil szervezetek mellett mi is segítettünk a laborköltségek átvállalásával, gyógyszerek, gyógytápok vásárlásával. Néhány hónappal ezelőtt új macska ketreceket vásároltunk a telepnek a siralmas, szűk régiek helyett

– írta még egy hónapja Dódity Gabriella, az alapítvány kuratóriumi elnöke, a Fidesz kispesti frakcióvezetője.

Handl Tamás az Index kérdésére összeférhetetlenségi, leltározási és elszámolhatósági okokat említett a szerződésbontás okaiként, amiket később részletesen közzé is tett a FÖRI oldalán egy sajtóközlemény formájában. A FÖRI által bemutatott vádpontokat cáfolva Dódity Gabriella közzétette az alapítvány adománylistáját, valamint arra is felhívta a figyelmet, hogy a DOKTA kizárólag az illatos úti telephely támogatására jött létre, így indokolatlanok az összeférhetetlenségi vádak, amik arról szóltak, hogy az alapítvány kuratóriumában a telephely állatorvosai is szerepet vállaltak.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Ez is kijött a fényre! A Mandiner újságírója kiállt a libsi történészek mellett, Szakács Árpáddal szemben

Óriási a káosz és tűzoltás a Momentumban Kádár Barnabás posztja után