in ,

Merkelt hidegen hagyják a berlini terrortámadás áldozatainak hozzátartozói – Merkel sem szóban, sem írásban nem fejezte ki együttérzését a hozzátartozók iránt

Nyílt levélben szólaltak meg az áldozatok hozzátartozói.

Tavaly december 19-én Berlint szörnyű tragédia rázta meg: a karácsonyi vásáron egy merénylő a tömegbe hajtott egy kamionnal, 48-an megsérültek, tizenkét ember pedig életét vesztette. Az áldozatok rokonait meghökkentő módon azonban elfelejtették.

Angela Merkel német kancellár ugyanis a terrortámadás óta gyakorlatilag semmilyen, elfogadhatónak nevezhető reakciót nem adott a gázolásra: a rokonoknak például még részvétét sem nyilvánította ki. Ezért az érintett személyek nyílt levelet címeztek Merkelnek, amelyet pénteken tettek közzé.

Fotó: AFP

A levélben a hozzátartozók beszámolnak arról, hogy a kormány semmilyen támogatást nem biztosított nekik a tragédia után, valamint véleményük szerint az iszlamista terrorfenyegetettségre is hibás választ ad Németország. Emellett Merkel sem szóban, sem írásban nem fejezte ki együttérzését a hozzátartozók iránt.

Közvetlenül a támadás után sem kaptak segítséget az érintettek: a hatóságok részéről  72 órán keresztül nem kaptak tájékoztatást, nekik kellett telefonon felhívniuk az összes berlini kórházat, hogy megtudják, mi van szeretteikkel. A hatóságok részéről 22 nap, Joachim Gauck akkori német államfő felől pedig 60 nap elteltével kaptak csak részvétnyilvánítást.

(Deutsche Welle)

 

(Forisek Ádám, 888.hu)

Tállai András: több mint 70 ezer cégnek lenne érdemes kivára váltania – 10 százalékkal kevesebb adót fizetnének

Trumpnak nem kell a gittegylet – Trumpék kilépnek az ENSZ migránsegyezményének előkészítéséből