in ,

Most érkezett a hír! Hős magyar pilóta! – Megmentett tizennégy embert, mielőtt lezuhant gépével egy magyar pilóta Németországban

Lezuhant egy ejtőernyősöket szállító gép Németországban és meghalt egy 31 éves, szegedi származású férfi -a gép pilótája-, miközben 14 ember életét megmentette

Lezuhant egy ejtőernyősöket szállító gép Németországban és meghalt egy 31 éves, szegedi származású férfi -a gép pilótája-, miközben 14 ember életét megmentette.

F. Ottó egy Cessna 208-as géppel szállított ejtőernyősöket egy Berlinhez közeli ugratóbázisról, amikor egyelőre ismeretlen okokból műszaki hiba lépett fel. A géppel az indulás előtt minden rendben volt, nem tudják, milyen hiba okozta a balesetet. A német Abendblatt szerint a repülő, hála a magyar pilóta manővereinek egy mezőre csapódott be a bázis épületei helyett, az ejtőernyősök pedig időben el tudták hagyni a gépet.

A férfi német kollégái azt nyilatkozták, hogy valószínűleg felszállás után keletkezhetett valamilyen műszaki hiba, amit valószínűleg F. Ottó, észlelt menet közben, ezért próbálta minél messzebb manőverezni a gépet a bázistól és az ejtőernyősöktől, hogy a zuhanásnál ne veszélyeztessen emberéleteket.

F. Ottó 10 éve dolgozott repülővezető-oktatóként és ejtőernyős-ugrató pilótaként, kollégái pedig rutinos pilótaként tartották számon,aki pályafutása alatt egyszer sem hibázott.

(pestisracok.hu)

Így fedezi fel Karácsony Budapestet!

Nem stadion – Felújít 50 vasútállomást a MÁV