in

Hivatalos: a budapestiek szerint Tarlós a legalkalmasabb főpolgármesternek

Tízből hat budapesti szerint Tarlós István a legalkalmasabb, az ellenzéki jelölteket alkalmatlannak tartják

A Kossuth Rádió Ütköző című műsorában Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője elmondta, hogy az intézet elemzései szerint egyik baloldali jelöltnek sincs esélye Tarlós Istvánnal szemben, hiszen Karácsony Gergelynek 35, Kálmán Olgának 31, Puzsér Róbertnek 13, Kerpel-Fronius Gábornak 11, míg a jelenlegi főpolgármesternek 62 százalékos az elfogadottsága.

Elsősorban arra voltak kíváncsiak a közvélemény-kutatás során, hogy az ezer megkérdezett ember véleménye alapján a baloldali politikusok mennyire alkalmasak arra, hogy vezessék a fővárost. Az eredményt nézve az mondható el, hogy

tízből hat budapesti lakos Tarlós Istvánt tartja a legalkalmasabbnak a posztra.

Karácsony Gergelyt és Kálmán Olgát a megkérdezettek egyharmad-egyharmad arányban tartják rátermettnek – idézi Tóth Eriket a Híradó.

Az embereket arról is megkérdezték, hogy ki az, aki szerintük alkalmatlan a pozícióra. A budapestiek fele Karácsonyt és Kálmánt említette meg válaszában. Az adatok azt mutatták, hogy az „egy az egy elleni” megméretésben, a Karácsony–Tarlós és a Kálmán–Tarlós „párbajban” Tarlós Istvánnak mindkét ellenzéki jelölttel szemben legalább 10 százalékos az előnye. Tarlós Karácsonyt 50:36 arányban, míg Kálmánt 48:38 arányban győzné le, ha most vasárnap lennének az előválasztások.

Farkas Örs politikai elemző szerint ami most a magyar politikai paletta baloldalán van, azt előválasztásnak hívják, azonban semmi más nem történik, mint ami 2009 óta minden évben: az ellenzéki pártok egymást támadják, és egymás jelöltjeit „ekézik”, azzal a különbséggel, hogy idén ebbe már a választókat is bevonták.

(forrás: Pörge Béla, 888.hu)

Ismét magyar arany! Kopasz Bálint aranyérmes

Bréking! Fletó ezt benézte! – Karácsony nyert!