in

Hoppá! – A Ráday utcai kollégiumtűz helyszínére látogatott el Orbán Viktor – videó

Sok baja van az igaznak, de valamennyiből kimenti az Úr. (Zsolt 34,20) – ezt az idézetet posztolta ki Orbán Viktor péntek délelőtt hivatalos Facebook-oldalára, miután ellátogatott a budapesti Ráday Kollégiumba, ahol a szerda esti tűzvész egy halálos áldozatot követelt. A miniszterelnök a helyszínen tájékozódva megállapította, hogy a rendkívül heves, gyorsan terjedő tűz megfékezésében a hatóságok kiválóan teljesítették a feladataikat.

 

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/765685667149584/

 

A szerdai tűzvész helyszínére, a budapesti, IX. kerület Ráday utcai kollégiumba látogatott el pénteken Orbán Viktor, aki a hivatalos Facebook-profilján tette közzé tapasztalatait. A kormányfő a Magyarországi Református Egyház által fenntartott intézmény gondnokaival beszélgetett, és megtudta, hogy a kollégiumban százharminc ember lakott, akik közül nyolcvanan tartózkodtak az épületben a tragédia idején.

A halálos áldozat nem diák volt, hanem vendégként tartózkodott az épületben, és valószínűleg aludt, ezért nem tudott időben kimenekülni a szobájából. A tűzvizsgálat még tart, a gondnokság véleménye szerint elektromos zárlat okozhatta a szerencsétlenséget. Orbán Viktor szerint az épületet, vagy annak nagyobb részét el kell bontani, és a közelben kell új helyet keresni a lakóknak. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy a kabinet biztosítja a forrást az újjáépítéshez.

Fotó, videó: Facebook

(pestisracok.hu)

Retteg Sargentini – nem mer Magyarországra jönni, mert veréstől fél

Nem stadion – Gigafejlesztés a Honvédkórházban