in , ,

Hoppá! Valami készül Brüsszelben! Alakulhat Orbán Viktor csapata az EP-ben: Babis is sokatmondó kijelentést tett

A The European Conservative szerint Babis célja miniszterelnökként is az volt, hogy új irányt jelöljön ki az EU migrációs politikájának.

Egy héttel azután, hogy szakított az Európai Parlament Macron által uralt Renew frakciójával, a cseh konzervatív Andrej Babis bejelentette, hogy pártja, az ANO megvizsgálja egy alternatív frakció létrehozásának lehetőségét Brüsszelben – írja a The European Conservative.

A lap emlékeztetett rá, hogy

abis miniszterelnökként a V4-nek volt az egyik alapembere. Célja az volt, hogy új irányt jelöljön ki az EU migrációs politikájának.

A cseh vezető a CPAC áprilisban Magyarországon megrendezett konferenciáján is felszólalt, ahol a szuverenista államok szövetségét szorgalmazta, ezért a lap szerint Babis brüsszeli parlamenti szövetségese lehet a Fidesz, valamint Robert Fico Smer pártja.

A Mandiner szombaton arról is beszámolt, hogy Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök azt is meglebegtette, hogy akár összefogna Orbán Viktorral. A Politico szerint Mateusz Morawiecki azt sugallta, hogy az új csoport létrehozásához szükséges létszám elérése nem okozna gondot, és úgy vélte, hogy 40 vagy 50 tagja lehet. „Az új csoportot nevezhetnénk Közép-Kelet-Európának, vagy akár a Három Tenger Csoportjának” – mondta Morawiecki.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

(Mandi)

 

 

 


 

 

Tisztelt olvasóink, kedves barátaink, támogatóink!

 

Ahogy ígértük, mindenkit tájékoztatunk a Wittinghoff per kapcsán kialakult újabb helyzetről. 

Mint mindenki tudja, szerkesztőségünket másodfokon is elmarasztalták egy durva politikai bírósági ítélet által, amiben  4.5  millió forint + kamatok (2019-ig visszamenőlegesen!) + adók + perköltség büntetést kaptunk.

 

 

 

Hosszan mérlegelés után szerkesztőségünk úgy döntött, hogy az igazságszolgáltatásba vetett maradék hitünket is összeszedve a Kúriára visszük ügyünket. Ez a döntés anyagilag és lelkileg is megterhelő számunkra, hiszen mindenkit megviselt ez a kifejezetten méltatlan és igazságtalan politikai bírósági ítélet. Ezzel kockáztatjuk, hogy esetleg magasabb lesz a ránk kirótt büntetés összege, de reméljük, hogy ebben az esetben a valóban bűnös és közélethez méltatlan felperest fogják elmarasztalni.

 

 

 

Amennyiben lehetősége engedi és szeretne hozzájárulni a Kúriára benyújtott fellebbezés költségeihez, az alábbi számlaszámon tud nekünk segíteni és fennmaradásunkat támogatni:

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

 

 

Köszönettel,

 

A mindenszo.hu szerkesztősége

Nyílt levél a Fidesz Európai képviselőinek: Von der Leyen ellen vizsgálat zajlik, hogy lehet mégis az EU vezetője? Nincsenek erre szabályok?

Hivatalos: Lackner Csaba egy drogos szutyok – Dódity Gabriellát felmentették