in

60 éves korában elhunyt Diego Maradona – Videó

1997-es visszavonulása óta egészségi problémákkal küszködött.

Maradona

Hatvanéves korában meghalt Diego Maradona. A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, ám 1997-es visszavonulása óta egészségi problémákkal küszködött.

 

Buenos Aires egyik szegénynegyedében nőtt fel. Tízévesen került az Argentinos Juniors kölyökcsapatába, ahol kis termete miatt először fiatalabbnak nézték, ám amikor bemutatta, mit tud a labdával, azonnal szerződtették. Alig múlt tizenkettő éves, amikor labdazsonglőrként lépett fel a meccsek szünetében, a felnőtt csapatban 1976. október 20-án mutatkozott be.TIZENHAT ÉVESEN Ő LETT AZ ARGENTIN FUTBALL TÖRTÉNETÉNEK LEGFIATALABB PROFI JÁTÉKOSA, MAJD 19 ÉVESEN LEGFIATALABB GÓLKIRÁLYA.

 

 

1986-ban a mexikói világbajnokságon csapatkapitányként szinte egymaga vezette győzelemre az argentinokat, legkiemelkedőbb teljesítményét az angolok elleni negyeddöntőben nyújtotta. Az 51. percben kézzel juttatta a hálóba a labdát, amit a rossz szögben álló partjelző meg is ítélt – ha akkor már létezik a videóbíró, Maradona sárga lapot kap és a találatot érvénytelenítik. Ő maga, amikor a mérkőzés után a gólról faggatták, ennyit mondott:egy kicsit Maradona feje, egy kicsit Isten keze szerezte.

 

 

(origo.hu  nyomán)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Rendkívüli! Letiltották Orbán Viktor cikkét – Orbán Viktor: Európa nem hódolhat be

Íme Bayer Zsolt megsemmisítő válasza George Clooneynak!