in ,

50

50-re nőtt a fertőzöttek száma hazánkban

Újabb magyar állampolgároknál és egy külföldinél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 50-re nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma.

Ahogy azt dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn bejelentette és az adatokból is látszik: a járvány második szakaszához érkeztünk, amikor az egyedi fertőzések után már megkezdődött a vírus közösségi terjedése, amely azt jelenti, hogy már nem lehet minden fertőzöttről pontosan megmondani, hogy kitől kapta a fertőzést.

Hazánkban a diagnosztizált új koronavírus-fertőzöttetek száma elérte az 50-et,

közülük 9 iráni, 1 brit, 1 kazah és 39 magyar állampolgár. Hétfőn a második iráni gyógyult is távozott a kórházból.

Nehéz időszak következik
A koronavírus-járvány miatt lezárják Magyarország határait a személyforgalom előtt, az erről szóló nemzetközi egyeztetések zajlanak, így a jövőben csak magyar állampolgárok léphetnek be az ország területére – jelentette be napirend előtti felszólalásában Orbán Viktor a Parlamentben. Éjféltől a rendezvényeket is általánosan betiltották, a sporteseményeket pedig legfeljebb zárt kapuk mögött lehet megtartani, ha a szervezők ezt vállalják. Bezárják továbbá a szórakozóhelyeket, a mozikat, a kulturális intézményeknél pedig látogatási tilalmat vezetnek be. Az éttermek, a kávézók és az üzletek csak 15 óráig tarthatnak nyitva, kivétel az élelmiszerboltok, a patikák, a drogériák – tájékoztatott a kormányfő. Az idősek, folytatta a miniszterelnök, különösen ki vannak téve a járvány veszélyének, ezért arra kéri őket, legyenek rendkívül óvatosak, majd hozzátette: az önkormányzatokat kötelezik, hogy az ellátásukat szervezzék meg.

 

(magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Bayer Zsolt: „Zárja be! Zárja be, de ne úgy! Zárja be, de hagyja nyitva azért!”

Tele vannak az utcák idősekkel! Megkérjük őket, maradjanak otthon!