in ,

2018 – Orbán Viktor: Történelmi jelentőségű a választás

A jövő évi választás nem annyira a pártokról, mint Magyarország hosszú távú jövőjéről szól majd, vagyis arról, hogy hagyományait feladó bevándorlóországgá válunk-e, vagy megőrizzük nemzeti büszkeségünket és szabadságunkat – hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Magyar Diaszpóra Tanács VII. plenáris ülésén tegnap. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes bejelentette: megvan az egymilliomodik új magyar állampolgár.

A jövő évi választás nem annyira a pártokról, mint Magyarország hosszú távú jövőjéről szól majd, vagyis arról, hogy hagyományait feladó bevándorlóországgá válunk-e, vagy megőrizzük nemzeti büszkeségünket és szabadságunkat – hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Magyar Diaszpóra Tanács VII. plenáris ülésén tegnap. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes bejelentette: megvan az egymilliomodik új magyar állampolgár.

 

Történelmi jelentősége van a 2018. évi országgyűlési választásnak, ami elsődlegesen nem arról szól majd, hogy az emberek melyik pártra, hanem hogy milyen jövőre szavaznak – véli Orbán Viktor miniszterelnök, aki az MTI tudósítása szerint a Magyar Diaszpóra Tanács VII. plenáris ülésén figyelmeztetett: ha „elfogadjuk azt, amit diktálnak, szabad nemzetből ismét alávetett nemzetté válunk, és elfogadjuk, hogy bennünket mások olyan bevándorlóországgá fognak átalakítani, amely a nemzeti kultúrájára és a keresztény hagyományaira nem épít”.

A kormányfő rámutatott arra, hogy az Európai Egyesült Államokat létrehozni szándékozó erők akadálynak tekintik a nemzeteket és a keresztény tradíciót, ezért szándékosan szállítják Európába az idegen kultúrákból érkező, sok esetben sajnálatra joggal igényt tartó tömegeket. Megjegyezte, egyes uniós országokon kívül más államok nem szállítják be magukhoz milliószám a migránsokat.

A határvédelemről hangsúlyozta: amikor Magyarország védi határait és ragaszkodik szuverenitásához, akkor Európát és a nyugati kultúrát is védi.

Arról is szólt, hogy az elismerés és a tisztelet jelének tartja az országgal szembeni nemzetközi támadásokat, kritikákat, leszámítva néhány alpári hangütést. Szerinte ugyanis csak azokat támadják, akik valami olyasmit képviselnek, ami észrevehető, amihez érdemes viszonyulni.

Üdvözölte a közelmúltbeli osztrák választás eredményét is, mert annak nyomán a legfontosabb európai kérdésekben a magyar és a hamarosan hivatalba lévő osztrák kormány könnyedén „pendülhet majd egy húron”. Az új ukrán oktatási törvényre kitérve azt mondta, szomorú történetről van szó, nehéz úgy együttműködni egy országgal, hogy közben az ott élő nemzettársainkat nyilvánvaló diszkriminációval sújtják. Arról is beszélt: Magyarország arra törekszik, hogy jó anyaország, minden magyar otthona lehessen.

Bejelentette, hogy bővíteni fogják a Kőrösi Csoma Sándor- és a Mikes Kelemen-programot, valamint a Rákóczi Szövetség diaszpóra- és szórványprogramját. S hozzátette, a kormány dolgozik egy Kárpát-medencei oktatási hálózat kiépítésén annak érdekében, hogy a bölcsődéktől az egyetemig anyanyelvükön tanulhassanak a magyarok. A magyar gazdaságot a miniszterelnök úgy értékelte: az ország a saját lábára állt, rendbe tette pénzügyeit, nem szorul más pénzére. Kiemelte, hogy mára már mintegy 4,4 millióan dolgoznak, és mindenki fizet adót is, valamint azt, hogy ha nehezen is, de a bankokat és multikat is sikerült rávenni arra, hogy arányosabban vegyenek részt a közteherviselésben.

Kitért a kormány családbarát intézkedéseire, amelyeknek köszönhetően 1,25 százalékról 1,49-ra nőtt a termékenységi ráta. Célként jelölte meg ugyanakkor azt, hogy 2030-ra saját erőből a termékenységi ráta a népességfenntartáshoz szükséges 2,1 százalékra növekedjen.

Fotó: Kurucz Árpád

Kárpát-medencei oktatási hálózatot épít ki a kormány

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közölte: megvan az egymillio­modik új magyar állampolgár. Jelen pillanatban a regisztrált új állampolgárok száma egymillió-ezernyolcszázötvenkilenc, s elképzelhetőnek nevezte, hogy az eskütételt december 5-én, a 2004-es népszavazás évfordulóján tartják majd.

A miniszterelnök-helyettes megerősítette, hogy bármely magyarnak, éljen a világ bármely részén, mindig van hová hazajönnie. Ennek kapcsán kitért arra, hogy borzasztó állapotok vannak Venezuelában, ellehetetlenült az egyébként jól szituált magyarok helyzete. Nekik lehetővé kell tenni, hogy hazatérjenek Magyarországra – mondta, akár soron kívüli honosítást, letelepedési engedélyt is kilátásba helyezve nem magyar házastársak esetében.

A segítségnyújtás formái között megemlítette a diplomák soron kívüli honosítását, a munkahelykeresés támogatását és a nyelvtanulás biztosítását. Aki úgy érzi, el kell jönnie, Magyarország biztosítja, hogy hazajöhet – rögzítette Semjén Zsolt, hozzátéve: sokezres magyar közösségről van szó Venezue­lában, és szerinte mintegy száz család fontolgatja, hogy Magyarországra jöjjön. Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár pedig őt követve egyebek között rámutatott: a diaszpóratanács ülésére 111 szervezetet hívtak meg a világ minden tájáról, végül 91-en képviseltették magukat.

 

(magyaridok.hu)

A maffiabaloldal károkozását is a kormány fizeti ki – Czeglédy-ügy: az időseket is kártalaníthatják

Apáti Bence: Néhány szót a Mindenszóhoz!