in , ,

2 óra 40 percen át tartott az élő sajtótájékoztató – Orbán Viktor fiatalokat megszégyenítő energiával rendelkezik. Még 1 pohár vizet sem ivott

Lehet utána csinálni

Aki ismer minket, tudja, hogy nem szoktuk Orbán Viktort ajnározni, vagy naponta írni róla. Sőt, ha kell kritikusak is vagyunk vele szemben, előfordul, hogy nem mindenben értünk vele egyet (max. 95%-ban értünk vele egyet). De amit most tett a kormányfő, azelőtt csak a kalapunkat tudjuk megemelni.

2 óra 40 percen keresztül, egy pohár víz megivása nélkül, folyamatosan, megállás nélkül tartott az élő sajtótájékoztató. A válaszok pedig nem politikai válaszok voltak, hanem azok többségében szakmai, szakmapolitikai válaszok voltak, ha kell szakszavakat használt. Szükség esetén a külföldi sajtónak angolul válaszolt, illetve, ha magyarokat érintő volt különösen a téma, akkor angol közben magyarra váltott. Semmilyen kérdésben nem volt a válasz mellébeszélés, de hát Orbán Viktor nem is szokott mellébeszélni. És mindezt papír nélkül! Pedig téma volt bőven: Gyöngyöspata, Mátrai Erőmű, győri gyerekgyilkosság, igazságszolgáltatás kérdései, Brüsszel, USA-Irán, sajtó-ügyek, Európai Néppárt, önkormányzati választások, klímavédelem, zöldpolitika, Gréczy ügy, Borkai ügy….mindenki azt kérdezett, amit akart. Egyébként a libsi sajtó volt többségben, és ők is azt kérdeztek, amit akartak, és Orbán Viktor mindenre válaszolt, mindenkinek válaszolt, semmit sem került meg, még a legkényesebb kérdésekre is válaszolt!

mindenszo.hu

 

 

 

A Hír Tv helyszíni beszámolója


Magyarország teljesítményének javítása, és az országépítő munka erősítése a kormány célja a következő két évben – jelentette ki a miniszterelnök az év első Kormányinfóján. Orbán Viktor úgy fogalmazott: sűrű és munkás két év áll a kormány előtt, hiszen ismét nő a migrációs nyomás és a klímavédelem tekintetében is határozott célokat fogalmaztak meg. Megjegyezte ugyanakkor, hogy gazdaságpolitikában Magyarország továbbra is Európa élmezőnyéhez tartozik, folyamatosan emelkednek a bérek, a foglalkoztatottak száma pedig történelmi csúcspontot ért el az elmúlt időszakban.

A magyar katonák biztonságban vannak Irakban

Orbán Viktor közlése szerint, tény, hogy rakétatámadás ért olyan bázisokat, ahol magyar katona is volt. Egyetlen magyar katona sem sérült meg. Úgy döntött a kormány, hogy egy magasrangú katonai vezető megy a helyszínre. Ha szükséges, akkor minden adott az azonnali evakuálásra – mondta a kormányfő. Kormányközi megállapodás része a magyar katonák iraki tartózkodása.

Amikor az iraki kormány felmondja a szerződést, akkor evakuáljuk a katonákat

– mondta Orbán Viktor.

Egyre többen érkeznek a magyar-szerb határhoz

Ami a migrációs jelentést illeti, a kormány megismerte a Török Bevándorlásügyi Főigazgatóság adatait és eszerint 2019 450 ezer illegális határátlépő jutott be Törökországba.

Ez 70 százalékos növekedés 2018-hoz képest. Ennek következtében a Görögország felé igyekvő migránsok száma is megnőtt, az előző évhez képest 180 százalékkal. Ennek logikus következménye, hogy a balkáni útvonalon is nőtt a migránsok száma

– emelte ki a kormányfő.

Egyre többen érkeznek a magyar-szerb határhoz. Jelentősen megnőtt a migrációs nyomás a magyar-szerb határon.

Naponta több mint 100 migráns kell elfogni

– hívta fel rá a figyelmet a miniszterelnök.

A kormány döntött arról, hogy meg kell növelni a szerb-magyar határon szolgálatot teljesítő katonák és rendőrök számát. A kormányfő arról is tájékoztatott, hogy a V4-ek azonnal segítenek a határvédelemben, ha szükséges, Magyarország pedig haladéktalanul segítséget nyújt Macedóniának egy rendőri kontingenssel.

Nincs szükség a határvédelem jogi rendszerének átalakítására

A migrációval kapcsolatban nincs szükség a határvédelem jogi rendszerének átalakítására – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, évindító sajtótájékoztatóján.

A betelepítési kvótára vonatkozó kérdésre válaszolva a miniszterelnök azt mondta, nem tűnik el az a történelmi feszültség Európában, ami a bevándorláspárti és a bevándorlást ellenző országok között van.

Kijelentette: Magyarország továbbra is utóbbihoz tartozik, és meg fogja védeni álláspontját ebben a kérésben.

Fantasztikus magyar teljesítmény

Orbán Viktor a gazdasági helyzetről közölte, hogy fantasztikus teljesítményt sikerült elérni azzal, hogy meghaladta a foglalkoztatottak száma a 4,5 millió főt, erre 30 éve nem volt példa. 2010-hez képest több mint 800 ezerrel dolgoznak többen Magyarországon.

A cseheket utol kell érni – erre kérte a pénzügyminisztert a kormányfő.

A kereszténydemokrata kormányzás legfontosabb lépése, hogy a legkevesebbet keresők bére nőtt a legjobban

– mutatott rá a miniszterelnök.

Kiemelte, hogy a bérnövekedés aránya a legalacsonyabb jövedelműek esetében volt a legnagyobb. A kormány büszkén vállalt célkitűzése, hogy felszámolja a szegénységet Magyarországon.

Minden idők legmagasabb beruházása

2019-ben 101 nagyberuházásról született döntés, ami 1700 milliárd forintnyi beruházás – így ez minden idők legmagasabb beruházása hazánkban – húzta alá.

Érdekességnek említette, hogy a 2010-ben meghozott stratégiai kormánydöntésnek, a keleti nyitásnak köszönhetően az új munkahelyek 38 százaléka ázsiai beruházásokhoz kötődik. A koreaiak voltak a legnagyobb beruházók.

Februárban derülnek ki a gazdaságvédelmi akcióterv részletei

2020-ban az eurózóna gazdasági növekedése megáll, ezért a magyar kormány szerint az a kérdés, hogy működik-e a magyar modell ebben az esetben is. Varga Mihály pénzügyminisztert idézve Orbán Viktor elmondta, egy külön gazdaságvédelmi akciótervre van szükség, aminek részleteiről februárban fog szólni.

Nagyszabású egészségügyi fejlesztés

Folytatódik az egészségügyi szakdolgozók béremelése 2020-ban – hívta fel rá a figyelmet a miniszterelnök. A kormány első helyre az ápolónőket vette. Döntés született a fejlesztési források átcsoportosításáról és a szakminiszternek minden elé kell tennie a kórházi várók, a kórtermek és a szociális helységek felújítását.

Minden három évnél régebben felújított kórházban minden kórtermet, minden várótermet és minden szociális teret fel kell újítani

– szögezte le.

Véget kell vetni a kórházak adósságfelhalmozásának. A kormányfő hangsúlyozta: az Állami Számvevőszék súlyos jelentést fogadott el a kérdésről, az adósságfelhalmozás nem bocsánatos bűn, hanem komoly ügy, ez fedezet nélküli kötelezettségvállalás.

2020-ban egyetlen kórház sem halmozhat fel semmilyen adósságot

– erre utasította a kormány a szaktárca vezetőjét. Orbán Viktor elmondta, a miniszter minden eszközt megkap, hogy a kórházi adósságokat felszámolhassa.

Nemzeti klímavédelmi tervet fogadott el a kormány

A kormány nemzeti energia- és klímavédelmi stratégiát fogadott el – mondta el Orbán Viktor.

A kormányfő kifejtette: nem szükségszerű, hogy bármilyen összeomlás következzen be a Kárpát-medencében, fenn lehet tartani itt a magyarok közös életét, de ehhez az kell, hogy a klímaváltozáshoz nyugodtan és tervszerűen alkalmazkodjunk. Ezt az alkalmazkodást meg kell kezdeni.

Közölte: van egy lépésekre lebontott terv, amely szerint 2030-ra a villamosenergia-termelés 90 százalékát karbonsemlegessé teszik, így az energia nagy részét Paks adná, a második legnagyobb forrás pedig a napenergia lenne.

Lehetséges, hogy Magyarország azon országok közé tartozzon, amelyek 2050-re klímasemleges gazdaság elérését célozzák meg, de ehhez 50 ezer milliárd forint kell.

A klímavédelem fontos, de drága dolog – mutatott rá.

A klímabajnokság élmezőnyéhez tartozunk. Megelőzzük a klímavédelmi politika tekintetében hazánk megelőzi Németországot, Hollandiát, Ausztriát

– mondta el a kormányfő.

A választási év lezárult

Az önkormányzati választással a választási év az lezárult. Tehát, ami előttünk van, a következő több mint két év, az már a kormányzásról kell, hogy szóljon és nem pedig a választásokról. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a kampányidőszak véget ért, és a kormány a maga részéről politikai kampányban, választási kampányban legközelebb majd 2022 január elseje után vesz részt. Addig minden erőnket a kormányzás mondjuk úgy, hogy apró munkájára, az országépítés lépéseire, apró munkáira fogjuk majd összpontosítani 

– szögezte le Orbán Viktor.

Készen áll a következő miniszterelnök-jelöltségre

Készen állok a következő miniszterelnök-jelöltségre – jelentette ki a kormányfő kérdésre válaszolva

Közölte: bár a Fideszben még nincs döntés a nagyobbik kormánypárt 2022-es országgyűlési választásokon induló miniszterelnök-jelöltének személyéről, én viszont készen állok.

Hír TV – MTI

(hirtv.hu, és mindenszo.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Szanyi máris belerúgott az MSZP-be! Ez ám az egyenes gerinc! Ezt mondta

Most érkezett – Itt a teljes Orbán Viktor sajtótájékoztató – Videó