in

Totál cukiság! – Vombatbébi született a budapesti állatkertben – videó

A Fővárosi Állat- és Növénykert szerint a Molly névre keresztelt vombat még tavaly ősszel szülhette meg a kicsit

A Fővárosi Állat- és Növénykert szerint a Molly névre keresztelt vombat még tavaly ősszel szülhette meg a kicsit, de mindezidáig csak éjjellátó kamerával sikerült megfigyelni.

 

Ez már a negyedik vombatkölyök, amelyik Budapesten született, ami nagy szó, hiszen az európai állatkertek közül eddig csak hétben születtek vombatok. Száz év alatt összesen tizenhat – közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert szombaton az MTI-vel.

 

A kép illusztráció
Forrás:www.thedodo.com

A vombatok körülbelül egy hónapig vemhesek, ami egy elég rövid időnek számít az erszényes állatoknál. A kölykök megszületésük után hónapokig fejlődnek anyjuk erszényében. Ez idő alatt kinő a szőrük, kinyílik a szemük, és körülbelül fél év múlva néznek ki az erszényből. Hetekkel később már ki is merészkednek onnan.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a vombatkölyök milyen nemű, ezért még el sem nevezték. Videó viszont van róla, az állatkert honlapja szerint a vombatok szálláshelyét még korábban bekamerázták, így már most meg tudják mutatni az erszényből kikandikáló apróságot. A vombatok erszénye hátrafelé nyílik, így a kölyök feje ilyenkor az anyaállat két hátsó lába között szokott megjelenni. A felvételen nemcsak az látszik, amint a kicsi nézelődik (és a lábát is kidugja), hanem az is, hogy amikor Molly túl tolakodónak találja az apuka, Wally közeledését, ezt egyáltalán nem rejti véka alá, írják a honlapon.

(forrás:www.origo.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A baloldal még mindig veszélyes! – A baloldal nem segítette az otthonteremtést és most is eltörölné a csok-ot

Bud Spencer egy rég elfeledett üzenete nekünk: A magyar egy különleges nép – VIDEÓVAL