in , ,

Terrortámadás – Folytatódik a Srí Lankai dráma, 200 fölött a halálos áldozatok száma

Kétszázhétre emelkedett a robbantásokban meghaltak száma Srí Lankán

Kétszázhétre emelkedett a robbantásokban meghaltak száma Srí Lankán – közölték a hatóságok vasárnap, hozzátéve, hogy a halottak közt holland, kínai, török és portugál állampolgár is van.

 

Rendőrségi források újabb közlése szerint a sebesültek száma 450, a holland és a portugál külügyminisztérium megerősítette, hogy egy-egy állampolgáruk is a halálos áldozatok között van. Rajtuk kívül sajtóinformációk szerint egy kínai, két török, egy indiai állampolgár van az áldozatok közt.

Az EFE spanyol hírügynökség Srí Lanka-i külügyminisztériumi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy akár 27 külföldi állampolgár is életét veszthette a merényletekben.

A Srí Lanka-i kormány az ország több pontján templomok és szállodák ellen húsvétvasárnap elkövetett robbantások miatt kijárási tilalmat rendelt el, és felfüggesztette a közösségi média működését is. Srí Lankán a polgárháború 2009-es vége óta nem volt jelentősebb támadás vagy terrormerénylet, de a különböző vallások hívei között rendszeresen vannak feszültségek és kisebb atrocitások. A keresztények panaszkodnak arra, hogy egyes szélsőséges buddhista szerzetesek az utóbbi években megpróbálták megfélemlíteni őket. Tavaly 86 olyan esetet számoltak össze, amelyben a keresztényeket hátrányosan megkülönböztették, fenyegették vagy erőszakot követtek el ellenük. Volt tavaly összetűzés a buddhista szingalézek és muzulmánok között is, mert egyes szélsőséges buddhisták azzal vádolják a muszlimokat, hogy az iszlám hitre akarják kényszeríteni a buddhistákat.

A merényletek részleteiről a PestSrácok.hu is beszámolt, korábbi cikkeinket itt és itt olvashatja.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/AP/Eranga Jayawardena

(pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! – Az MTVA feljelentette Sargentinit!

Puzsér Róbert stílusosan értékeli Dobrev eddigi teljesítményét – videó