in ,

Székesfehérvár is fölajánlotta segítségét a Notre-Dame újjáépítéséhez

A város 10 ezer eurót ajánl föl a párizsi templom újjáépítésére

A város 10 ezer eurót ajánl föl a párizsi templom újjáépítésére – ezt Cser-Palkovics András fideszes polgármester a közösségi oldalán jelentette be.

“Ha van város, amely átérzi egy katedrális elvesztésének tragédiáját, az Székesfehérvár. A keresztény magyar nemzet bölcsője a történelem viharai okán ma már csak – bár reményeink szerint nem örökké – romjaiban létezik. Átérezzük tehát és osztozunk Párizs tragédiájában.

Nemcsak egy gyönyörű épület, fantasztikus műtárgyak otthona és rengeteg turista kedvenc helye került veszélybe, hanem egy templom, az egyetemes keresztény hit és kultúra egy fontos darabja, egy kiemelt európai zarándokhely, éppen akkor, amikor talán a legnagyobb szükség van a lelkiség ezen szent helyeire.

Hiszünk azonban a legszentebb keresztény ünnep, a Húsvét üzenetében, a feltámadásban. Hiszünk abban, hogy Párizs népe összefogással és elkötelezettséggel képes lesz újjáépíteni templomát. A keresztény kultúrán alapuló európai egység gondolata arra hív bennünket, hogy álljunk a bajba jutott mögé és nyújtsunk tőlünk telhető segítséget.

Hiszünk abban is, hogy ez a pillanat hitet ad nekünk, magyaroknak is ahhoz, hogy ne adjuk fel álmunkat a mi nemzeti katedrálisunk, koronázótemplomunk tekintetében sem. Amit ember felépített, majd sajnos lerombolt, azt újra felépíthet. Ha van hozzá akarat, hit és összefogás. Párizs népének és vezetésének pedig ezúton is sok erőt és kitartást kívánok a város főtemplomának újjáépítéshez” – olvasható a székesfehérvári polgármester közösségi oldalán közzétett nyilatkozatában.

(Vincze Viktor Attila, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Az LMP lapja szerint szép látvány a lángoló Notre-Dame

Gyurcsány megint ivott? – Teljesen kifordult magából – videó