in ,

Rókaképű Ujhelyi és a maffia? Bizony!

Járulékos költségekről, visszaosztott tízmilliókról, Ujhelyi István, Botka ­László és a Szeviép-vezérek gyümölcsöző együttműködéséről vallott a Pesti­Srácok.hu-nak Bereczky István vállalkozó

Újabb Szeviép-informátor beszélt Botkáról és Ujhelyiről

Járulékos költségekről, visszaosztott tízmilliókról, Ujhelyi István, Botka ­László és a Szeviép-vezérek gyümölcsöző együttműködéséről vallott a Pesti­Srácok.hu-nak Bereczky István vállalkozó, sportmenedzser, aki elmondása szerint hosszú időn keresztül napi kapcsolatban állt a 2010 előtti szocialista kormányzat kedvenc kivitelező cégének tulajdonosaival.

Bereczky István kijelentette: számtalanszor volt fültanúja annak, hogy Baranyi Sándor és Pistrui László tulajdonosok Ujhelyi Istvánnal egyeztetnek, miközben Baranyi a közös üzleteikből többször kért vissza feketepénzeket arra hivatkozva, hogy a „járulékos költségeket” meg kell fizetnie. Ezek a több tíz milliós nagyságrendű költségek szerinte a vállalat előrejutását szolgálták. Bereczky szerint a bennfentes információkhoz azért juthatott hozzá, mivel Baranyi Sándorral barátok voltak.

Bereczky István szerint ténykérdés, hogy a Gyurcsány–Bajnai-kormány idején az akkoriban kormánymegbízottként, fejlesztési államtitkárként dolgozó Ujhelyi István és Botka László segített a beruházások megszerzésében és a közbeszerzések elnyerésében, ezt a Sze­viépen belül mindenki tudta. Az egykori üzlettárs a PestiSrácoknak azt állította: annak is tanúja volt, amikor egy Baranyi Sándor és Ujhelyi közti találkozó után a Szeviép egy betonüzemmel szállhatott ki a szoclib kormány másik kedvenc autópályaépítő cégének, a ­Viadomnak a csődjéből, beelőzve sok száz hoppon maradt alvállalkozót.

Bereczky István arról is beszélt a portálnak: nagyon furcsállja, hogy az ügyészség nem tudta érdemben feltárni és lefoglaltatni a Szeviépből kimentett vagyont, illetve azt sem érti, hogy a végül közel ötszáz alvállalkozót több mint tízmilliárd forinttal megkárosító társaság számos bennfentes emberét és üzletfelét, beleértve őt magát is, nem hallgatták meg a nyomozók. A lap emlékeztetett: a gigantikus csődbűntettért tavaly novemberben első fokon a ­Szeviép három vezetőjét ítélték el.

(magyarnemzet.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A Der Spiegel szerint Orbán Viktor egy tömeggyilkos

Idióták a köztévében – Megint ellenzéki akció volt