in ,

Politológus: Gyurcsány Ferenc egy bukott politikus

Gyurcsány Ferenc szerint az Orbán-kormányt a nép tudja megdönteni, ezért vasárnap tüntetéssorozatot hirdetett

Gyurcsány Ferenc szerint az Orbán-kormányt a nép tudja megdönteni, ezért vasárnap tüntetéssorozatot hirdetett. A Demokratikus Koalíció elnöke hideg élelmet kért a kormányellenes megmozdulás résztvevőitől, mondván, nem fognak hazamenni. Úgy tűnik azonban a tüntetők inkább otthon maradtak. Farkas Örs, politológus az ECHO TV Napi aktuális című műsorában úgy fogalmazott: az elmúlt években az MSZP és a baloldal is teljesen leépült, egyedül Gyurcsány Ferenc tudta megőrizni vezető szerepét.

 

 

Farkas Örs elfogadhatatlannak nevezte, hogy a baloldal külföldről kér segítséget amiért nem képes kezelni a belpolitika nehézségeit. Ezt vannak akik egyszerűen hazaárulásként szoktak aposztrofálni – mondta ezzel kapcsolatban.

Hozzátette: a jelentés elfogadása tovább erősíti azt a képet, hogy Európai Unió még mindig a bevándorlás mellett áll, a magyar ellenzékhez hasonlóan.

Szerinte amikor a baloldal a választók érdekeire hivatkozik a Sargentini-jelentés támogatása kapcsán, az ellentmond a népszavazás és az országgyűlési választások eredményének.

Szerinte az emberek világosan állást foglaltak ebben a kérdésben. A parlament első ülésén elhangzottakról kapcsán azt mondta: a baloldal ott folytatta, ahol júliusban abbahagyta, nem tudott új témákat, új érveket felsorakoztatni.

Hozzátette: a vasárnapi ellenzéki tüntetésen megjelent nagyjából háromezer ember nem tekinthető a nép akaratának, hiába hivatkozik erre a baloldal. Farkas Örs szerint a keddi tüntetésre azért mentek el kevesen, mert az emberek nem értenek egyet Gyurcsány Ferenccel.

Szerinte a választók a kormány kezébe adták a bevándorlási válság kezelését, Gyurcsány Ferencet pedig bukott politikusnak nevezte.

 

(forrás:magyaridok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Botrány – Az Amnesty képtelen elengedni a röszkei terrorista kezét

Már megint – A migránsok kötelező szétosztását sürgeti az Európai Parlament elnöke