in ,

Pilhál Tamás – Az érzés, mikor Gyurcsányék jelöltje megbukik, és hisztikézve elmenekül: megfizethetetlen

Gyurcsány Klára és Dobrev Ferenc azt akarta, hogy Kálmán Olga legyen Budapest következő főpolgármestere, ám az ellenzéki szavazók visszazavarták ezt a késpengemosolyú, agresszív nőszemély

Gyurcsány Klára és Dobrev Ferenc azt akarta, hogy Kálmán Olga legyen Budapest következő főpolgármestere, ám az ellenzéki szavazók visszazavarták ezt a késpengemosolyú, agresszív nőszemélyt oda, ahonnan jött: az elfekvőbe. Olga, alias Egetverő Arrogancia még veszteni sem tud tisztességesen: az eredményhirdetés előtt elhúzta a csíkot. A hivatalos, DK-s magyarázat szerint túl laza öltözékben volt, ám az egyik szervező szerint valójában hisztigörcsöt kapott… A műsor tehát frenetikus, és még nincs vége: Gyurcsány kezében ugyanis ott a rozsdás bökő…

„Az aktivistákkal töltötte a délutánját, és hogy úgy mondjam, a hivatalosnál eggyel vagy kettővel lazább öltözékben. Nem ért volna ide” – ezzel magyarázta Gréczy Zsolt, a Gyurcsány-párt szóvivője Olga fájó hiányát az eredményhirdetésről, amelyen kiderült, hogy az ellenzéki szavazók a velorexes KariGerit indítják ősszel a Tarlós-limuzin ellen.

 

Szegény Zsoltnak jutott a hálátlan feladat, hogy kitalálja ezt a „laza öltözékes” bornírtságot. Hát persze… Elképzelem, ahogy Olga susogós melegítőben, mamuszkában csapd le, csacsizik a DK-s aktivistákkal, mikor váratlanul közlik vele: az eredményhirdetésen ott lesz KariGeri és a Krónikus Gábor (vagy kicsoda), tehát neki is ott kell lennie, meg kell szólalnia. Egetverő Arroganciát letaglózza a hír, erre nem számított. Még hogy oda kell mennie az eredményhirdetésre? Neki? Az egyik jelöltnek? Hát ki hallott még ilyet?! (Vagy valami hasonló.)

Ám ennél jóval valószínűbbnek tűnik az alábbi két lehetőség az egykori riporter néni eltűnésére:

  • Olga hisztirohamot kapott, és félő volt, ha elmegy a rendezvényre, dühében fölpofozza riválisait, tetszőleges sorrendben (a sértődésről az egyik szervező is beszélt a 24.hu-nak);
  • Olga egész egyszerűen egy bunkó, aki képtelen emelt fővel, becsülettel veszíteni, személyesen gratulálni legyőzőinek.

Ehelyett a Facebookon üzente meg KariGerinek, hogy „gratula”. Erre az lehetett volna a megfelelő válasz: „Köszike, neked meg jó hisztikézést!

Kálmán Olga, az ATV főszerkesztője átveszi a Közéleti-díjat Gyurcsány Ferenc MSZP-s miniszterelnöktől és Gurmai Zita MSZP-s európai parlamenti képviselőtől 2008. március 1-jén (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

KATASZTROFÁLIS KÁDERHIÁNY

Évtizedek óta nincsenek épkézláb, komolyan vehető politikusai a balliberálisoknak. Az ellenzékben töltött kilenc szűk esztendő és a várható további parkolópályás évek miatt lassan már politikusaik sem nagyon. Így aztán végső elkeseredésükben leghűségesebb kiszolgálóikat, lakájsajtósaikat kérik meg, szálljanak már be a ringbe, állják helyettük a pofonokat, amíg ők kiheverik az előzőeket… Ilyen, újságíróból lett botcsinálta politikus Pikó András és Kálmán Olga is. Ők az utolsó esélyei a haladároknak, az utolsó utáni szalmaszálak.

Kálmán Olga elhasalása annyiból váratlan volt, hogy az elmúlt hetekben már szinte a csapból is ő folyt. Úgy tűnt, a Gyurcsány-párt az uniós választásokon látott méregdrága, erőszakos internetes kampánnyal elhitetheti az ellenzékiekkel, hogy egy szélsőséges újságíróra nyugodtan rá lehet bízni egy kétmilliós világvárost…

 

 

 

Megpróbálták, ám az ellenzék sem hitt nekik. Nem mintha KariGeri bármire is alkalmas lenne a macskája simogatásán és Zugló eladósításán túl, de ő legalább formai jegyeit, negédes megnyilvánulásait tekintve politikus. Nárcisztikus, tehetségtelen politikus – de politikus.

  • Kálmán Olga viszont csak egy késpengemosolyú, „ki, ha én nem?”-típusú, hiperagresszív és szélsőségesen elfogult, többszörösen bukott médiaterrorista… Olgával és futtatóival a túlérett gyurcsányizmus szivárgott volna vissza a fővárosba, mint egy méreginjekció… Nem elég, hogy fölmosták vele a padlót, jött Tarlós, aki mindhármukkal egyszerre föl is polírozta azt; közölte ugyanis, hogy „a selejtezőmérkőzés is mérkőzés”. K.O.

TŐR A HÁTBA

Hogy az ellenzéki főpolgármester-jelölti hirig tegnap nem ért véget, arra bevehetjük a Karácsony Gergely által emlegetett unikumot. Ez abból is sejthető, hogy a Gyurcsány-párt megígérte, mostantól Karácsonyt támogatják. Ezt egyszer már mondták – aztán az elfekvőből kitolták a fényre Olgát…

Csodálatos időszak vár ránk, legalábbis erre utal Puzsér Róbert tegnapi Facebook-kifakadása:

[Karácsony] hazudott, hazudik és hazudni fog, amíg csak szusszal bírja. (…) Hülyének néztek, erővel, zsarolással és fenyegetéssel próbáltak kiszorítani a demokratikus versenyből. Nem érdekli őket Budapest, csak a zsákmány. Nem ismerik a tisztességet, egymást is bármikor hátba döfik. A szavuknak nincs hitele.

Amelyik meg épp nem döfi hátba a másikat, az ilyen pótszilveszteri hangulatban leledzik, mint az alábbi videón Kunhalmi Ágnes. Párját ritkító társaság, annyi szent!

Pilhál Tamás, pestisracok.hu

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

20 vagyok, de nem kérek a Momentumból!

A Böszme jelöltje megbukott – Vajon most mit fog a DK kitalálni??