in ,

Pilhál György a patkányszakértőről

Folytatódnak a vásári Bangó-napok

Folytatódnak a vásári Bangó-napok. A szocialista népművész, Bangóné Borbély Ildikó legújabb fellépését látva az emberben két kérdés merül fel: ápolóinak kijátszásával jutott-e pénteken az ATV stúdiójába a mulattató asszonka vagy a pártvezetés küldte a képernyő elé. A slamasztikában nyöszörgő MSZP szemszögéből egyik változat sem szerencsés.

 

Az ATV-székházban mindenesetre nem álltak Ildikó elé a biztonságiak, akadálytalanul juthatott el a stúdióig, ahol a műsorvezetői kérdésre – Ön szerint miért ilyen nagy a Fidesz támogatottsága? – azt találta válaszolni: Sok a patkány Magyarországon. Így mondta, ilyen frappánsan. Kuncogott is hozzá. A riporter nem akarta beléfojtani a szót (már csak azért sem, mert Bangóné korábban – Kunhalmi Ágnes társaságában – írásban is közölte: „nem illő képviselőbe folytani a szót”), így még azt is hozzátehette: mindenki gondolja, ahogy akarja, de meg kellene állítani a patkányinváziót, mert sok kárt tudnak okozni, ahogyan azt láthatjuk.

Le a kalappal Bangóné sokoldalúsága előtt! Minden húron játszik. (Ráadásul élvezi saját sziporkáit – ismer ilyet az orvostudomány.) Hol látványtervezőt alakít, aki megfekteti harcostársait a köztévében, máskor kortárs festőt, aki telefonfülkéket mázol össze a Váci úton randalírozva. Volt, hogy katonai szakértőként nyilatkozott; kijelentette: szamárság honvédséget tartanunk idehaza. Ildikó asszonytól tudjuk azt is, hogy az édesanyák eredendően baloldaliak. Most meg itt ez a megállapítása: sok a patkány az országban. Mi jöhet még?

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bayer Zsolt megrendítő gondolatai a magyarságról: “Én azt szeretném, ha önmagunkat tudnánk végre szeretni és megbecsülni.”

Patkányok, kígyók, kecskék és kóbor kutyák