in

Óriási magyar siker! – Hosszú negyedszer világbajnok! Aranyérem aranyérem hátán

Hosszú Katinka a 100 és 400 vegyes, továbbá a 200 pillangó után 200 vegyesen is világbajnoki címet szerzett

Hosszú Katinka a 100 és 400 vegyes, továbbá a 200 pillangó után 200 vegyesen is világbajnoki címet szerzett a kínai Hangcsouban zajló rövid pályás úszó-világbajnokság ötödik napján. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő pályafutása 17. világbajnoki címét szerezte meg 25 méteres medencében.
A háromszoros olimpiai bajnok több mint egy másodperccel jobb idővel került a fináléba, mint a második kínai Je Si-ven, akitől pályafutása során legutóbb kikapott ebben a számban, még 2012-ben az isztambuli rövidpályás vb-n, ahol riválisa londoni olimpiai bajnokként indult.

A fináléban a pillangót követően hét tizedes előnnyel fordult Hosszú, háton ebből egy keveset elveszített. Mellen csak az amerikai Kathleen Baker tartotta vele a lépést, de a gyorsra fordulva eldőlt a csata, Hosszú összességében magabiztosan nyert. A 29 éves magyar úszó 2:03.25 perccel diadalmaskodott, második az amerikai Melanie Margalis (2:04.62), harmadik pedig Baker (2:05.54) lett.

A futam után Hosszú azt mondta, különösképpen az időnek örül, ugyanis nagyon szeretett volna 2:04 perc alá bekerülni. Hozzátette, ez egy jó lezárása volt a 2018-as, számára kifejezetten bonyolult esztendőnek, s megtette az első lépést a tokiói olimpia felé vezető úton.

Hosszú Katinka ezzel befejezte szereplését a kínai viadalon: nyolc számban nevezett, végül hatban indult el, szombati sikerét megelőzően a keddi nyitónapon 400 méter vegyesen, szerdán 200 méter pillangón védte meg címét, valamint 100 méter háton lett második, pénteken pedig 100 méter vegyesen nyert. Pályafutása során 17 rövidpályás vb-aranynál tart.

MTI

(forrás:www.echotv.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Most kaptuk – Halálos fenyegetés az ellenzéki “tüntetőktől” – Halálosan megfenyegették a 888.hu munkatársát

Már -4 fok van. Bárcsak -20 lenne…