in ,

Orbán Viktor megint nem tudott megfelelni a HVG elvárásainak – A HVG a magyar inflációt siratja, miközben említést sem tesz a hazai GDP rekordról!

A HVG elvileg Heti Világ Gazdaság. Messze kerültek a nevüktől….

A HVG, azaz Heti Világ Gazdaság sopánkodott egyet a magyar infláción! Hogy ilyen magas, meg olyan magas, és már szörnyűséges 3%-ot is elérte!
Ezzel csak egy gond van, hogy a 3%-os inflációval semmi gond nincsen!

 


Eddig a HVG sivalkodása.

 

A kiszamolo.hu így ír az inflációról:

A másik gond a nem kiegyensúlyozott infláció. Egy kiegyensúlyozott inflációban az árak egyformán nőnek. Ha ez nincs meg, az a jövedelmek újraelosztásához vezet. Például ha a lakásárak zuhannak, az élelmiszerárak nőnek, akkor a lakástulajdonosok duplán rosszul járnak.

Egy 2-3%-os infláció a gazdaság egészséges voltát mutatja. Ugyanis a növekvő gazdaságban nőnek az igények egy-egy termék megvásárlására, ami árfelhajtó hatású. Ezt hívjuk kúszó inflációnak, megkülönböztetve a vágtató és hiperinflációtól.

Az inflációt okozhatja a kereslet erősödése (keresleti infláció), miközben a kínálat nem nő, a kínálat csökkenése (kínálati infláció), vagy a nyersanyagárak, például az olaj áremelkedése (költséginfláció), vagy a pénzmennyiség növekedése (pénzinfláció).


 

Tehát a jelenlegi 2-3%-os infláció teljesen ideális!

 

 

Egy dolgot azonban elfelejtett megemlíteni a HVG: Hogy Európában a magyar GDP a legnagyobb ismét!

Rommá verte Európát Magyarország

Erről miért nem ír a HVG? 

 

 

Orbán Viktor tehát megint nem tudott megfelelni a HVG elvárásainak. Valószínűleg nem is akar. Nem is kell. Az infláció ugyanis rendben van, és a magyar GDP is nagyon rendben van! A HVG meg le van szarva!

mindenszo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A magyar politikában Gyurcsány hagyja a legnagyobb karbonlábnyomot! Íme a részletek…

Nem stadion – Megszűnnek a balatoni dugók: beindul a veszprémi négysávos elkerülő beruházása