in ,

Nocsak! Szorul a hurok – Újabb rágalmazási ügyben lehet vádlott Márki-Zay

A polgármester vesztegetéssel vádolja Szabó Bálintot

Ha ma Szabó Bálint jogász nem fogadja el a hódmezővásárhelyi polgármester bocsánatkérését vagy Márki-Zay Péter nem kér elnézést, akkor a politikus hamarosan harmadik ügyben ülhet a vádlottak padjára. Szabó a feljelentésében felfüggesztett börtönbüntetést és ötmillió forint sérelemdíj megfizetését kérte.

 

A harmadik rágalmazási ügyben ülhet hamarosan a vádlottak padjára Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független, de egy éve a teljes ellenzék támogatásával győztes polgármestere. A Makói Járásbíróság ma kísérletet tesz a feljelentő Szabó Bálint és a politikus kibékítésére, de az eddigi két közös ügyük alakulását ismerve, nem valószínű, hogy a Mindenki Szegedért Mozgalom alapítója elfogadja majd Hódmezővásárhely első emberének esetleges bocsánatkérését.

Ebben az ügyben Szabó Bálint azért tett feljelentést, mert Márki-Zay Péter tavaly december elején azt állította: a jogász megvesztegette Lázár János korábbi miniszterelnökséget vezető minisztert a Szeviép-ügy kártérítési programjával összefüggésben. Szabó Bálint elsődlegesen aljas indokból vagy célból nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás, másodsorban becsületsértés bűncselekménye miatt jelentette fel Márki-Zay Pétert. Szabó Bálint az ügyben az elkövető felfüggesztett börtönre ítélését és sérelemdíj megfizetését kérte, amelynek összegét ötmillió forintban határozta meg.

Több per is indult a városvezető ellen
Fotó: Havran Zoltán

A jogász korábban két másik ügyben is feljelentést tett aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt Márki-Zay Péter ellen. Tette ezt egy ízben azért, mert a politikus azt mondta: Szabó együtt volt vádlott Zuschlag János volt MSZP-s országgyűlési képviselővel, akit egyébként az MSZP egykori ifjúsági szervezeteihez kötődő csalássorozat elsőrendű vádlottjaként 2011-ben marasztalt el a bíróság.

Szabó egy másik alkalommal azért jelentette fel Márki-Zayt, mert a polgármester egy nyilatkozatában többszörösen elítélt bűnözőnek és büntetett előéletűnek nevezte a jogászt. Ezekben az ügyekben a Makói Járásbíróság szintén kísérletet tett korábban a felek kibékítésére, de Szabó Bálint nem fogadta el Hódmezővásárhely első emberének bocsánatkérését, és tárgyalás megtartását kérte.

Márki-Zay ellen más témákban tett kijelentései miatt indult három személyiségi jogi per is, amelyekben a bíróság már elmarasztalta a polgármestert. A politikust ezekben az ügyekben 2,3 millió forint pénzbüntetésre ítélték.

(Borsodi Attila, magyarnemzet.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Bannon: Orbán és Salvini a két legfontosabb európai politikus

Durva – Brüsszel bankkártyát is adott a Magyarországon elfogott szír terroristának