in ,

Nézegessen Merkelt, aki ülve hallgatja hazája himnuszát

A kancellár egy héten belül már másodszor hallgatta végig ülve hazája himnuszát

16 July 2019, Berlin: Federal Chancellor Angela Merkel (CDU, r) receives Moldovan Prime Minister Maia Sandu in the Federal Chancellery with military honours and follows the national anthems playing while sitting with her. After several tremors during public appearances such as this, Merkel performed the ceremony for the first time last week, partly sitting down. Photo: Britta Pedersen/dpa-Zentralbild/dpa

Az elmúlt egy hónapban többször is megtapasztalhatta a világközvélemény, hogy Angela Merkel úgy fél a német himnusztól, mint ördög a tömjénfüsttől.

A 64 éves német politikus először június 18-án viselkedett furcsán, miközben Volodimir Zelenszkij ukrán kormányfővel hallgatta a himnuszt. Bő egy héttel később megismétlődött a gyanús remegés, akkor Merkel éppen a német elnök, Frank-Walter Steinmeier társaságában volt.

A harmadik remegés múlt hét szerdán tört rá a kancellár asszonyra, amikor is Antti Rinne finn miniszterelnökkel a szokásos ceremónia részeként együtt hallgatták meg mind a német, mind pedig a finn himnuszt.

Tanulva az elmúlt hetek remegéseiből, Angela Merkel a múlt hét csütörtökön, amikor Mette Frederiksen dán miniszterelnökkel találkozott, már ülő helyzetben hallgatta végig a nemzeti dalokat.

 

 

Ez a módszer olyannyira bevált, hogy a 65. születésnapját holnap, azaz szerdán ünneplő német politikus a mai napon, amikor Moldova elnökével, Maia Sanduval vett részt egy katonai tiszteletadáson, újfent ült a himnuszok lejátszása alatt.

Merkel egyébként továbbra is azt kommunikálja, hogy semmi probléma sincsen az egészségével.

(Horváth Tamás, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A nap képe – eladó

Kész vége! Szanyitól elvették az alelnöki posztot az MSZP-ben – Szanyival süllyed el örökre az MSZP