in ,

Nem stadion – Új vásárcsarnokot kap Békéscsaba a piacfejlesztés második ütemében

Egy új parkolóházat és nagybani piacot is létrehoznak a térségi vásártér-projekt során, a pavilonsor is megújul.

Már keresik a kivitelezőt a békéscsabai térségi vásártér kialakítása című projekt magvalósításához – derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből. Ahogy azt korábban megírtuk, a város ősszel avatta megújult vásárcsarnokát, amit a Swieteslsky Magyarország kivitelezett. A most kihirdetett beruházásban megvalósulnak egy új vásárcsarnoknak és kapcsolódó létesítményeinek, továbbá egy parkolóháznak, és a teljes objektumhoz tartozó közlekedési felületeknek a kivitelezési munkái.

A projekthez kapcsolódik:

  • a Kétegyházi úton a nagybani piac kialakítása,
  • a Szabó Dezső utca 14–22. számú telken vásárcsarnok és térségi piac fejlesztése,
  • a Trefort utca 5-7. szám alatt piaci pavilonsor létrehozása,
  • a Szabó Dezső utcai telken parkolóház kiépítése,
  • valamint a vásártér projekthez kapcsolódó közlekedési létesítmények építése is.

 

A tervek szerint így fog zajlani az építkezés

A felújított piacterület melletti, szintén piacként funkcionáló területen, az önkormányzati tulajdonú létesítmények elbontását követően új vasbeton szerkezetű fedett-nyitott csarnoképületet hoznak létre. Mindezt a hozzá tartozó kiszolgáló létesítmények és elárusítóhelyek kialakításával.

A tervezett közel 7 méter magas létesítmény földszintes, körbekerített, zárható egységként készül, 6153 négyzetméteres alapterülettel.

Továbbá a külső fedett eladótér melletti, elavult pavilonsor elbontását követően, annak helyén új piaci pavilonsort készítenek.

 

Közel 300 autót befogadni képes parkolót is kialakítanak

A piaci parkolási igények teljesítéséhez a Szabó Dezső utcán jelenleg is parkolóként használt területen vasbeton szerkezetű parkolóház fog épülni:

  • 3 parkoló szinttel,
  • rámpás felhajtóval,
  • 2 személyfelvonóval,
  • 292 személygépjármű elhelyezését biztosítva.

A parkolóház épület összesített alapterülete 4 771 négyzetméter lesz, valamint a felső szint ferde rámpatetőjén napelemes HMKE rendszer épül ki. Teljesen átépítik továbbá a Szabó Dezső utcai közterületet, az új csarnoképület és a parkolóház között érintett szakaszon.

Az új csarnok további határoló területei a szükséges helyeken és mértékben lesznek átalakítva. Az Illésházi utcán parkolósáv épül 13 db párhuzamos parkolóhely kijelölésével, a meglévő vásárcsarnok melletti Piactér utcán pedig 29 parkolóhelyet alakítanak ki.  A tervezett új létesítmények teljes körű közmű csatlakozásának kialakítása is feladata lesz a nyertes ajánlattevőnek.

(Gyöngyösi Klaudia, magyarepitok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

2006-os emléknapot, és emlékművet! 2 évünk van, hogy emlékeztessük az embereket, mit művelt Gyurcsány!

Nem stadion – Kívül-belül megújul, és mélygarázzsal gazdagodik Kecskemét színháza