in ,

Nem stadion – Új épülettel bővül a miskolci kórház

Egy országos program keretében Győrben, Miskolcon, Nyíregyházán és Szolnokon új gyermekpszichiátriai részleg jön létre; Pécsett és Szegeden a meglévőt korszerűsítik.

Bővül a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház – derült ki a weborvos.hu híréből. A miskolci intézmány egy közel 500 négyméteres gyermekpszichiátriai épületet kap, a 6 milliárd forintos projektet uniós forrásból valósítják meg.

Az MTI beszámolója szerint a beruházás alapkövét csütörtökön helyezték el. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleménye szerint a bővítéssel egy 15 ágyas gyermekpszichiátriai részleg létesül a felnőttpszichiátriai osztályon belül.

A fekvő- és járóbeteg ellátás is bővül

A fejlesztés egy országos program keretében történik meg: aktív gyermekpszichiátriai fekvőbeteg-osztályokat vagy gyermekpszichiátriai részlegeket alakítanak ki Győrben, Miskolcon, Nyíregyházán, Szolnokon. Pécsett és Szegeden a meglévő fekvőbeteg-ellátás korszerűsítése és kapacitás-bővítése történik meg.

A járóbeteg-ellátási és gondozási keretek is fejlődnek: komplex járóbeteg-ellátó egységek bővítése, vagy létrehozása valósul meg Zalaegerszegen, Veszprémben, Székesfehérváron, Nyíregyházán, Fehérgyarmaton, Debrecenben, Szolnokon, Kecskeméten, Szegeden és két pécsi helyszínen.

 

(Hegedűs Gergely, magyarepitok.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Az ostoba Kunhalmi nem fogadta meg a tanácsunkat – Most a Velencei tónál tüncizik nyaralás helyett – Kapott a kommentelőktől is

Íme a vörös maffia! Vörös bárók: Futó Péter, Gyurcsány és Bajnai