in ,

Nem stadion – Több mint 350 autó befogadására lesz képes a győri kórház parkolóháza

A West Hungária Bau Kft. kivitelezésében épül fel a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház parkolólemeze, ami megoldja a környék parkolási problémáit

Letette a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház parkolójának alapkövét a West Hungária Bau Kft. Győrben. A beruházással hosszú idő után enyhülhetnek a környék parkolási problémái. Az építkezés során az eddigi szabadtéri parkoló helyett először egy ideiglenes lehetőséget alakítanak ki. Ez azt a célt szolgálja, hogy a későbbiekben a Vasvári Pál utcával párhuzamosan futó, jelenleg rendszerint teltházas két parkolóutca helyén húzzák fel az új létesítmény.

 

„A szakembereinkre komoly feladat vár, hiszen az építkezés folyamatossága mellett arra is kiemelt figyelmet kell fordítani, hogy a kórház és a rendelőintézet folyamatos működését biztosítsuk” – olvasható a kivitelező sajtóközleményében.

 

 

Kevesebb mint egy év alatt befejeződik a kivitelezés

A parkolóház földszintje, első emelete és tetőszintje összesen 359 kocsi befogadására lesz alkalmas, ami 218 férőhellyel több, mint amennyi jármű azon a területen jelenleg parkolhat. A Modern Városok Program keretében a 11 316 m2-s telken több mint félezer autó számára biztosítanak majd parkolási lehetőséget.

Az épületben a szintekre való eljutást két lift, fedett és fűthető rámpák segítik, a mozgássérülteknek pedig külön kialakított parkolóhelyek állnak majd rendelkezésre.  A parkolólemez tetejére 180 darab napelem kerül, a különböző szinteken pedig 8 darab elektromos töltőállomást alakít ki a cég. Ezen felül további 32 töltőállomás előkészítése is megtörténik.

A parkolólemez munkálatai április 30-án kezdődtek el és várhatóan jövő márciusra készül majd el.

 

(Gyöngyösi Klaudia, magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Közép-Európa meghatározó turisztikai központja lehet a Diósgyőri vár

A Fidesz tíz pontba szedte a Gyurcsány-kormány legnagyobb bűneit – Mutatjuk