in ,

Nem stadion – Több mint 150 iskola fejlesztésére érkezett sikeres pályázat eddig a Magyar falu programban

Ez sem stadion

Többször is beszámoltunk már a Magyar falu programról, melyben nemcsak utakat, hanem iskolákat, közösségi épületeket és számos más infrastrukturális, vagy magasépítési elemet építenek meg és újítanak fel a hazai kistelepüléseken. Most összefoglaló érkezett a fejlesztéssorozatért felelős kormánybiztostól.

Ebből kiderül, hogy iskolaépületek felújítására és iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztésére idén először lehetett beadni pályázatot a Magyar falu programban a legfeljebb ötezer fős települések érintett intézményeire.

 

7,5 milliárd forintnyi támogatás érkezik az oktatásba

iskolák felújítását, korszerűsítését és az ezzel kapcsolatos berendezések, eszközök beszerzését támogató pályázaton 166 pályázaton hirdettek győztest, erre 5 milliárd forintot szántak.  A vidéki kistelepüléseken lévő, elavult, iskolai tornatermektornaszobák fejlesztését célzó pályázaton 93 projektet támogattak, erre 2,5 milliárd forintnyi forrás volt.

A Magyar falu program célja a vidéki kistelepülések hátrányainak mérséklése, a helyi életminőség javítása, a népességcsökkenés megállítása.

A program indulása óta a nyertes pályázatok száma meghaladja a 12 ezret, a kifizetett állami támogatások összege pedig a 130 milliárd forintot.

 

 

(Szabó Ákos, magyarepitok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hahó, magyarok! Nem a jobboldali média hazudik, hanem a baloldali HVG, és az index!

Hoppá! Magyarország és Lengyelország győzelmét vizionálja a jogállamisági vitában a Die Zeit