in ,

Nem stadion – Több mint 100 éves kórházépületet modernizálnak Budapesten

Fontos lépéssel jutott előrébb a Mazsihisz Szeretekórházának teljes körű restaurációs projektje.

Már keresik a kivitelezőt a fővárosi XIV. kerületi, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) fenntartásában működő Szeretetkórház II. számú épületének felújítására – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. Az Amerikai úti egészségügyi intézmény teljes körű restaurációjára és fejlesztésére szeptemberben adták meg az építési engedélyt a fővárosi tervtanács és a kerületi főépítész támogatásával.

 

Teljesen megújul az egész kórház

A teljes fejlesztéssorozatban egy három éves projekt során 5 milliárd forintból alakítanak ki az üzemeltető honlapjának leírása szerint egy modern, XXI. századi kórházat a hosszú ideje működő intézményből. Az új intézmény egyben gerontológiai központ is lesz, 3-4 fős szobákkal és teljes klímával.

 

Felújítják és kibővítik

Most az 1910-ben épült II-es épület rekonstrukciójához keresik a kivitelezőt. A jelenleg 2241 m2 alapterületű tömböt összesen 227 négyzetméterrel bővítik: többek között új főejárattal és betegfelvételi részleggel. Emellett a háromszintes, magastetős, de leromlott állapotú kórházi létesítmény régi lépcsőházait elbontják, helyükre modern és akadálymentesített lift és lépcsők épülnek.

A beruházás során többek között a teljes homlokzat megújul, elbontanak számos válaszfalat és új térkialakítást hoznak létre, lecserélik a nyílászárók jelentős részét, valamint számos egyéb építészeti, villamoshálózati és épületgépészeti feladatot elvégeznek.

(magyarepitok.hu, Szabó Ákos)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Ezzel a beruházással fejlesztik a Sportkórház épületét

Salvini is reagált a pápa fura reakciójára – Videó