in

Nem stadion! – Összesen 16 milliárdból újul meg a tatabányai kórház

Négyszázmillió forintos beruházással felújították a tatabányai Szent Borbála Kórház egyik szárnyát

Négyszázmillió forintos beruházással felújították a tatabányai Szent Borbála Kórház egyik szárnyát, így az intézmény öt fekvőbeteg osztályán javultak az ellátás feltételei. Ezzel vette kezdetét a kórház hatmilliárdos fejlesztése. Ezt megelőzően már 10 milliárdot fordítottak a megújulásra.

 

Lőke János, a kórház igazgatója elmondta: a mostani felújítás 3300 négyzetmétert érintett. Az intézmény H jelű épületében a 35 éves, komfort nélküli kórtermekből 2-5 ágyas szobákat hoztak létre, hozzájuk tartozó fürdővel. A korábbi közös vizesblokkokból kórtermet vagy kezelőhelyiséget alakítottak ki az osztályok igényei szerint.

Az épület tartószerkezeti rendszere változatlan maradt, azonban megtörtént a szellőző-, valamint a víz- és csatornarendszer felújítása és szabályozhatóvá vált a fűtési hálózat.

A Modern városok program keretén belül elvégzett beruházás egy hatmilliárd forintos fejlesztés első üteme. A továbbiakban három év alatt egy új kórházi szárny épül, és ide költöztetik a most külön telephelyen működő Gőzfürdőt, valamint a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Kórház mozgásszervi és kardiológiai rehabilitációs osztályait – tette hozzá a főigazgató.

Az elmúlt években több mint 10 milliárd forintnyi uniós forrást fordítottak a Szent Borbála Kórház fejlesztésére – emlékeztetett Lőke János.

Az intézmény 5600 négyzetméteres új központi épülete 2015-ben készült el egy 5,8 milliárd forintos beruházás részeként, majd a következő két évben sürgősségi ellátásra 1,2 milliárd, műszerfejlesztésre 1,2 milliárd forintot fordítottak.

Az intézmény fekvőbeteg osztályain 2017-ben 32 ezer embert gyógyítottak, a járóbeteg-ellátást csaknem 65 ezer ember vette igénybe. A 876 ágyas intézményben 180 orvos és 735 egészségügyi szakdolgozó gyógyít.

(forrás:doktorbubo.blogstar.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Mi már kitöltöttük a Nemzeti Konzultációt! És Te?

A 24.hu hatalmas hazugságspirálba került – Egy szavukat sem lehet már elhinni