in ,

Nem stadion – Negyven méteres bárkákról emelik be az új Tisza-híd elemeit

A 280 méteres hídnál 200 tonnás darukkal dolgozik a Hódút, melynek munkájával teljessé válik a Tisza-tó körüli kerékpárút

Az első mederelem beúsztatásával látványos szakaszához ért a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpárút megvalósítása – adta hírül a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A Hódút Kft. kivitelezésében 6,5 kilométeres szakasz épül a 33-as főút mentén, általa teljesen körbekerékpározhatóvá válik a Tisza-tó. A körút teljes hossza a mostani fejlesztéssel 65 kilométeres lesz.

A parton szerelik össze az acélszerkezetet

A befejező projekt különlegességét az adja, hogy a Tisza folyó, az Eger és Szomorka patakok, valamint az öblítőcsatorna kerékpáros áthidalását is meg kell oldani. A kivitelezés összetettsége miatt az elsőként kivitelezett műtárgy a 280 méter hosszú, Tisza feletti kerékpáros híd lesz. A 33-as főút Tisza-hídja mellé egy konzolos tartószerkezeten nyugvó átkelőt építenek.

A 350 tonnás acélszerkezet előszerelése jelenleg is folyik a Tisza parton kialakított szerelőtéren, a mederhíd elemek vízi úton bejuttatva kerülnek a helyükre, az elsőt csütörtökön, augusztus 29-én emelik a helyére.

Jövő májusban zárul a projekt

A hídelemek beúsztatása két 40 méteres bárka segítségével történik, amelyekre egyenként telepített, 200 tonna teherbírású autódaruk emelik párhuzamosan a szerkezet elemeit a már elkészített alépítményekre. A Tisza kerékpáros híd acélszerkezete várhatóan 2019. november végére nyeri el végleges alakját.

 

 

A további három hídszerkezet (Eger és Szomorka patakok hídjai, illetve az öblítőcsatorna műtárgya) mellett két támfal és vasúti keresztezések megvalósítására is sor kerül a projektben. Ezek kivitelezése párhuzamosan, jelenleg is folyik. A kivitelezés várhatóan 2020 májusában fejeződik be.​

(forrás: Hegedűs Gergely, magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Már több mint 36 ezren igényelték a családvédelmi akcióterv valamelyik támogatását

Tarlós akcióban! Tarlós István leállította a tabáni fakivágást