in ,

Nem stadion! Lélegeztetőgéppel gazdagodott a Sárospataki Rendelőintézet a Weinberg jóvoltából

Az ellenzéki sajtó hallgat

 

A vállalat a társadalmi szerepvállalás jegyében egy közel 10 millió forint értékű géppel járult hozzá az intézmény egynapos sebészeti osztályának hatékonyabb működéséhez.

A Weinberg’93 Kft. közel 10 millió forint értékű lélegeztető-altatógépet adományozott a Sárospataki Rendelőintézet számára. A helyi érdekeltségű és központú acélszerkezetgyártó vállalkozás mindig is kiemelt küldetésének tekintette a társadalmi felelősségvállalást és a közösségi célok támogatását.

A nagyértékű lélegeztetőgép átadóünnepségén Derczó István, a Weinberg’93 ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a térségben meghatározó vállalkozásként szívügyüknek tekintik, hogy segítséget nyújtsanak a helyi egészségügyi intézménynek.

Hozzátette azt is: „Ez az egyedi járványügyi helyzet arra késztetett bennünket, hogy lehetőséget és segítséget nyújtsunk a körzetben élő lakosok számára ezzel a lélegeztetőgéppel. A felajánlásunk után az intézményvezetővel egyeztetve kiderült számunkra, hogy ez a gép a vírushelyzettől függetlenül is hiánycikk volt a rendelőinézetben, és a napi műtétekhez kapcsolódóan tervben volt egy ilyen funkciókat kielégítő gép beszerzése. Nagy örömünkre szolgál, hogy ennyivel is hozzájárulhatunk az intézmény gördülékenyebb működéséhez és az ellátás magasabb színvonalához.”

Az eseményen Bereiné dr. Jakab Beáta, az intézmény vezetője kifejtette, hogy a rendelőintézet, és különösen az egynapos sebészeti osztály számára óriási segítséget jelent a Weinberg’93 Kft. által adományozott gép, amelyet már be is üzemeltek. Megjegyezte azt is, hogy a tavalyi év során több mint 900 beteget műtöttek meg az egynapos sebészeti ellátás keretén belül.

„Ez a felajánlás hatalmas segítség a térség lakosainak, hiszen lehetővé válik számukra, hogy a lakóhelyükhöz közel végrehajthatók legyenek a műtétek, amelyek után az otthonukban tudnak gyógyulni. Az új lélegeztető-altatógép nagy előrelépést jelent a műtéti ellátás és az egészségügyi szolgáltatás bővítésében is” – tette hozzá az intézményvezető.

 

(Almási Krisztina, magyarepitok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Íme a magyar megmaradás 7 törvénye! Videó

Orbán Viktor rendkívüli beszéde augusztus 20-án! Videó