in

Nem stadion – Három új kilátóval és erdei fitneszparkkal újul meg a Pilisi Parkerdő

A beruházás fontos része a térség turistahálózatához kapcsolódó pihenőhelyek és információs rendszer felújítsa több mint 1000 kilométeres útvonalon

Több mint egymilliárd forintból fejlesztik a Pilisi Parkerdőt a Magyar Természetjáró Szövetséggel konzorciumban a parkerdő alapításának 50.  évfordulója alkalmából. A beruházás keretében turisztikai és természetvédelmi fejlesztéseket is végrehajtanak, amely során a Pilisi Parkerdő teljes turisztikai infrastruktúrája megújul.

1000 kilométeres útvonal újul meg

A program legfontosabb eleme a térséget átszelő 1000 kilométernyi turistaút-hálózathoz kapcsolódó pihenőhelyek és az információs rendszer felújítása. Három új kilátó is épül: a Szentendre fölötti Bölcső-hegyen, a Gödöllői-dombságban a Szada melletti Margita-hegyen, és a Gerecse keleti peremén található Nagy-Gete hegyen.

A Rám-szakadéknál mosdót és pelenkázót is tartalmazó fogadóépület épül, míg több romos erdei épület úgynevezett négyévszakos pihenőhelyként újul meg.

Több erdei fitneszpark is létesül

A fejlesztések több emblematikus, de mára leromlott állapotú kirándulóhelyet is érintenek majd, ilyen például a hűvösvölgyi Nagy-rét vagy a Holdvilág-árok. Jelentős fejlesztésként 8 helyszínen erdei fitneszpark is épül, a városi street workout edzőparkok mintájára, de a helyi tájba illeszkedően.

A Pilisi Parkerdőt évente 25 millióan látogatják, a fejlesztésekkel pedig még vonzóbbá akarják tenni a turisták számára.

(magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Blanka, talán még nem késő!

Íme így lopta szét a Fidesz az országot 7 év alatt – TELJES LISTA!