in ,

Nem stadion – Hamarosan elkészül az M15-ös új pályája az M1-es és a határ között

A Budapest-Pozsony autópályát teljessé tevő fejlesztésben a Strabag 85 százalékos készültségig jutott a jobb pályán

A terveknek megfelelően halad az M15-ös autóútnak az M1-es és a rajkai országhatár közötti négysávosítása – adta hírül a beruházó NIF Zrt. A projektet a Strabag Építő Kft. és a Strabag AG kivitelezi tavaly február óta.

A beruházásban a jelenlegi kétszer egysávos autóút plusz két sávot kap 14,5 kilométeren, ezeket az út határ felé vezető oldalán alakítják ki, vagyis a jobb pályán. A nettó 19,5 milliárd forintos projektben a határátkelő akadálymentesítése is megtörténik, emellett felújítják a már meglévő sávokat is.

Szakaszosan kerül át a forgalom az új pályára

A NIF híre szerint a jobb pálya jelenleg 85%-os készültségben van, ezen belül két rövidebb, 2,5 és 1,5 km-es szakaszon már teljesen elkészült. A forgalmat ezeken a szakaszokon már az új aszfaltra terelték, és elkezdődtek a bal pálya felújítási munkálatai. A további részeken a forgalom a következő hónapokban szakaszosan kerül átterelésre a jobb pályára.

A fejlesztés többek közt amiatt is jelentős, mert általa teljessé válik a Budapest-Pozsony-Prága autópálya.

Az M15-ösön hét új műtárgy jön létre rajta, köztük a legjelentősebbek a MÁV Hegyeshalom-Budapest és a GYESEV Rajka-Hegyeshalom vasútvonalak feletti felüljárók, valamint a Lajta folyó feletti híd. A tervezett befejezési határidő: 2020 tavasz.

(forrás: Hegedűs Gergely, magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hivatalos: Az ellenzékiek kétharmada is elítéli Bangóné stílusát

Szijjártó Péter felmosta a padlót az ENSZ-szel Genfben: az ENSZ a terrorista Ahmed H. mellé állt a magyar emberekkel szemben