in

Nem stadion! – Elrajtolt a Magyar Zene Házának építkezése

A japán sztárépítész által tervezett látványos budapesti kulturális központot a Magyar Építő kivitelezi

Nemrég eredményes faültetéssel zárultak a tereprendezési munkák a Magyar Zene Háza építkezési területén: többek között egy 19 méter magas kőris kapott új otthont egy kétéves áttelepítési folyamat eredményeként. Ezt követően csütörtökön a Magyar Építő Zrt. megkezdhette a munkálatokat az átjárhatóra tervezett épület kivitelezésén a fővárosban.

 

A munkaterület (mti)

A Liget Budapest projektben felépülő, Sou Fujimoto neves japán építész által megálmodott Magyar Zene Háza mintegy 17,5 milliárd forintból épül fel. A természet és az épített környezet egyensúlyára különleges hangsúlyt helyező központ légies, nyitott megoldásokkal várja majd a budapestieket és a helyszínre látogatókat.

 

Új parkrészt is kap Városliget

A légtechnikailag szabályozott fűtés-, hűtés-rendszerrel ellátott létesítmény tervezési fázisa BREEAM “excellent” minősítést kapott, ami a legelsőként kifejlesztett környezettudatos épületminősítési rendszer kitűnő értékelése.

 

 

Az építkezés elindítása kapcsán szervezett rendezvényen Sághi Attila, a Városliget Zrt. vezérigazgató-helyettese kifejtette: a tereprendezés után a mélyépítéssel kezdődik meg a  Magyar Zene Háza kivitelezése. Az épület a beruházás miatt most elkerített terület kevesebb mint negyedét, nettó 2300 négyzetmétert foglalja majd el – jegyezte meg.

A projekt eredményeként nemcsak egy ikonikus épülettel, hanem egy gyönyörűen megújult, több ezer négyzetméteres új parkrésszel is gazdagodik a Városliget 2020-ra – zárta beszédét a szakember.

 

 

 

(forrás:magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

(videó) – Kocsis Máté: nem a Sargentini-jelentés volt az utolsó támadás Magyarország ellen

Matteo Salvini: nem akarunk balekok lenni