in ,

Nem stadion – Drégelypalánknál két magyar települést köt majd össze az új Ipoly-híd

A hamarosan felépülő Nógrád megyei átkelőhöz csatlakozva 700 méternyi új 2×1 sávos új utat is kialakítanak majd a magyarországi oldalon

Várhatóan tovább élénkül majd a kapcsolat az Ipoly jobb- és balpartja között: több hídépítési projekt előkészítésével is haladnak a térségben. A Trianon után határfolyóvá vált Ipolyon

hídfejlesztései kapcsán is kormányközi megállapodások születtek, illetve közbeszerzési eljárások indultak.

 

700 méternyi új utat építenek

Most egy újabb, negyedik Ipoly-átkelő projektje lépett előre: a magyarországi Drégelypalánkot és a szlovákiai Ipolyhídvéget kapcsolja majd össze 2×1 sávos közúti híd (a két magyar település között jelenleg csak egy gyalogos fahídon van közvetlen kapcsolat).

 

 

Miután az engedélyeztetési dokumentáció elkészítését több más feladattal együtt korábban a Speciálterv Zrt. vállalta el, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. nemrég már a kiviteli tervek elkészítésére írt ki pályázatot – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

A projektben felépülő átkelőt egy új mellékút kapcsolja majd az országos úthálózathoz: az összesen 1,2 kilométeres szakaszból mintegy 700 métert újonnan építenek meg, a fennmaradó 500 méteren pedig kiszélesítik, valamint modernizálják a jelenleg is használt pályát.
(Szabó Ákos, magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Na végre! Svédországban is rohamosan erősödnek a bevándorlásellenes erők

Nem stadion – Díszes neobarokk vasútállomás kap méltó felújítást az Alföldön