in ,

Na végre! Svédországban is rohamosan erősödnek a bevándorlásellenes erők

A Svéd Demokraták történelmi sikert érhetnek el a közelgő EP-választáson

A legújabb közvélemény-kutatások szerint a Jimmie Åkesson vezette bevándorlásellenes Svéd Demokraták megkétszerezhetik támogatottságukat a májusban esedékes EP-választásokon. 2014-ben 9,67 százalékot értek el, amit most májusban megduplázhatnak. Az előrejelzések szerint a jobboldali párt 18 százalékra számíthat május végén.

Bár a Svéd Demokraták támogatottsága drámaian emelkedik, a mérések azt mutatják, hogy a jobbközép Mérsékeltek, a baloldali Szociáldemokraták és a konzervatív Kereszténydemokraták is erősödnek.

A friss közvélemény-kutatások legnagyobb vesztesei a Liberálisok, akik 10 százalékról 3,8 százalékra estek vissza, és így akár ki is eshetnek az Európai Parlamentből. A Zöld Párt is visszaesőben van. Míg 2014-ben 15,4 százalékot értek el, addig idén csak 6,4 százalékra számíthatnak.

A kutatóintézetek és a szakértők is egyaránt rekordrészvételre számítanak Svédországban a májusban esedékes EP-választáson. Jelenleg a svédek 70%-a mondja azt, hogy elmegy szavazni.

A bevándorlásellenes Svéd Demokraták vezetője, nemrég egy vitában hangoztatta azt, hogy nem szabad engedélyezni azoknak az állampolgároknak a Svédországba való visszatérését, akik az elmúlt években csatlakoztak az Iszlám Államhoz. A probléma nagyon is valós Svédországban. Ugyanis nagy esély van arra, hogy több, Svédországban született muszlim próbál majd visszatérni a skandináv országba, a terrorszervezet közelgő bukása után.

Fotó: AFP

Ha azt az utat választották, hogy a terrorista szervezet oldalán harcoljanak, akkor innentől kezdve nincs joguk svédnek nevezni magukat”

– hangoztatta Jimmie Åkesson.

A visszatérő iszlamisták komoly biztonsági kockázatot jelenthetnek Svédországban, azonban a svédek nincsenek egyedül ezzel a problémával. Hasonló visszatérésektől tartanak Franciaországban, ahol a kormány több százra becsüli azoknak az iszlamistáknak a számát, akik 2015 óta csatlakoztak az Iszlám Államhoz.

(Breitbart)

(forrás: Horváth József György, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Az olaszok is kitartanak: Salviniék tovább erősödtek, szárnyal a Liga az olasz választók között

Nem stadion – Drégelypalánknál két magyar települést köt majd össze az új Ipoly-híd