in ,

Na végre! Nő a feszültség a Momentum és az MSZP között – Videó

Végre egy jó hír az új évre

Nem volt hajlandó kommentálni Kerpel-Frónius Gábor főpolgármester-helyettes azon kijelentését a szocialista Bangóné Borbély Ildikó, miszerint kisstílű mandátum-kereskedésbe fogott az MSZP. Az ügy előzménye az, hogy Kerpel lemondott képviselői mandátumáról a 13. kerületben, majd először átadta a jelölés lehetőségét az MSZP-nek. Később viszont a Momentum mégis saját indulót mutatott be.
„A 13. kerületben is együtt indulnak az ellenzéki pártok és köztük én is elindulok.” – az októberi választások előtt közösségi oldalán így jelentette be Kerpel-Frónius Gábor, hogy ő is elindul az önkormányzati választáson. Az előválasztáson Karácsony Gergellyel szemben alulmaradt momentumos politikus végül mandátumot szerzett.

„Most pedig eskütételre szeretném szólítani a megválasztott főpolgármester-helyetteseket.”

A választásokat követően Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettesként az okosvárosért és a részvételiségért felel. Kinevezése azonban problémát okozott a 13. kerületben, ugyanis Kerpel-Froniusnak összeférhetetlenség miatt le kellett mondania mandátumáról.

A főpolgármester-helyettes Facebook bejegyzésében akkor azt írta: azt tartaná “fairnek és helyesnek”, hogyha a helyére egyik momentumos párttársa kerülne. Ugyanakkor bejegyzésében azt is elismerte, hogy ő maga mást ígért a kerület szocialista polgármesterének, Tóth Józsefnek és az MSZP-nek.

„Engem meglepett az, hogy egy kisstílű mandátum kerekeskedelembe fogott a Magyar Szocialista Párt” 

– ezt azután jelentette ki a főpolgármester-helyettes, hogy a városrész szocialista polgármestere át akarta venni a jelölés jogát, amit a Momentum nem fogadott el és saját jelöltet nevezett ki Polyák Krisztina személyében. Kerpel-Fronius Gábor korábban közösségi oldalán úgy fogalmazott: “erős nyomás” alatt adta át kerületi pozícióját a szocialistáknak, egy héttel később azonban pártja országos elnöksége felülbírálta ezt a döntését.

Az angyalföldi szocialisták közleménye szerint idézem: “A szavahihetetlen főpolgármester-helyettes és a Momentum egy korábbi megállapodást rúgott fel egyoldalúan. E megállapodás alapján a megüresedett 9. sz. választókerületben az MSZP indíthat jelöltet.” Mint írják olyan jelöltet szeretnének indítani, aki hiteles, szavahihető és nem hagyja cserben 1 hónap után az angyalföldi választókat.

A szocialista Bangóné Borbély Ildikó nem volt hajlandó kommentálni híradónknak Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes kritikáját.

Közben a Magyar Nemzet értesülései szerint nem csitulnak az indulatok az MSZP és a Momentum között a 13. kerületben. A lap rámutatott, hogy a szocialisták budapesti elnöke 2022-őt említve már előválasztásról beszél. Molnár Zsolt szerint abból, hogy ki hogyan szerepel a márciusi időközi megméretésen, le lehet vonni a megfelelő következtetést.

(hirtv.hu)

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Új laboratórium hálózat Szegeden és Debrecenben

Nem stadion – Fejlesztések a Mohácsi Kórház szülészeti osztályán – Videó