in ,

Na végre – Kirakják a migránsokat egy olasz faluból

Az olasz belügyminisztérium szombaton elrendelte a menedékkérők menekültszállásokra átköltöztetését a dél-olaszországi Riace falujából

Kirakják a migránsokat az olasz faluból, ahová a polgármester hívta meg őket

 

Az olasz belügyminisztérium szombaton elrendelte a menedékkérők menekültszállásokra átköltöztetését a dél-olaszországi Riace falujából, amelynek polgármesterét, Domenico Lucanót a hónap elején házi őrizet alá helyezték, mert állítólag törvénytelen eszközökkel segítette az illegális bevándorlást.

A tárca közlése szerint a menedékkérők áthelyezését a jövő héten kezdik el. A hatóságok egyebek között azzal vádolják Lucanót, hogy közreműködött érdekházasságok létrejöttében, így segítve a migránsokat, hogy hivatalos jogi státust nyerjenek Olaszországban.  A polgármester a migráció támogatójaként tett szert nemzetközi hírnévre. Tevékenységének köszönhetően több száz migráns telepedett le az alig kétezer lakosú Riacében. A kétezres években a baloldali polgármester az elsők között volt, aki a migráció segítségével kívánt életet lehelni az általa vezetett, ezernyolcszáz fős faluba. Azóta afgánok, eritreaiak és irakiak tucatjai telepedtek le Riacében, újra benépesítve a települést. Tevékenységüknek köszönhetően fellendült a helyi kézművesség és a turizmus. A helyi szemétszállítást is a közbeszerzési eljárást megkerülve migránsok munkaközösségeinek engedte át. Az APA osztrák hírügynökség szerint Matteo Salvini belügyminiszter, a bevándorlásellenes Liga vezetője elejét akarja venni annak, hogy más olasz települések és falvak Riace példáját kövessék. Salvini üdvözölte Lucano őrizetbe vételét és bírálta a jótevőket, akik szerinte Olaszországot bevándorlókkal akarják feltölteni.

Forrás: MTI. Fotó: Today.it

 

(forrás:pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hivatalos: Az ukrán kormány magyarellenes támadásai mögött Soros emberei állnak

Az EU-t bezzeg ez nem érdekli -> Kelemen Hunor: az EU az őshonos kisebbségek jogaival is adós