in ,

Most kaptuk – Teljes érdektelenség, szánalmasan kevesen vannak az ellenzéki tüntetésen

Feltehetően még az ellenzéki pártokat is megdöbbentette, hogy milyen kevesen mentek el tüntetgetni Budapesten

Feltehetően még az ellenzéki pártokat is megdöbbentette, hogy milyen kevesen mentek el tüntetgetni Budapesten, az összellenzékinek mondott, bevándorláspárti programra. Lézengnek az emberek, még a perecárus is szomorúan ácsorgott. A programon – mások mellett – beszélni fog Gyurcsányné a DK-ból, és Jakab Péter, az antiszemita Jobbik antiszemita képviselője is. A mai nap egyértelműen egy újabb ellenzéki összeomlás napja: Gyurcsány tüntetésén néhány tucatnyian voltak, az LMP-s rendezvényen pedig alig több, mint kétszázan. Zárójelben jegyezzük meg: a Múzeum kertben Orbán Viktor miniszterelnök beszédét 20 ezren hallgatták végig. Az Erzsébet-hídnál, az összeellenzéki programon nagyon-nagy jóindulattal ezerháromszázan lehetnek.

A tüntetésen az ellenzék egyébként szerzett egy új fiatal, egy egyetemistát. Olyan eredeti gondolatot fogalmazott meg, hogy nem jó a közöny. Egy Soros-szervezet aktivistája szerint drága az albérlet Pesten, egy mozgalmár pedig megállapította, hogy a politikának az emberekről kell szólnia. Egy volt SZDSZ-es politikus pedig saját versét adta (slam…)

Beszélt persze Márki-Zay Péter is. Nem adóbotrányáról, nem a helyi botrányairól, hanem arról, hogy az emberek beszélgessenek egymásról.

 

A szégyenteljesen kevés közönségnek ezután elénekelte egy hatfős kórus a Szabadságkórust a Nabuccóból. Pontosan úgy, ahogy azt olvasóink elképzelik… Majd jönnek a pártok, Gyurcsányné vezetésével.

Nem véletlen természetesen, hogy az első beszédet Gyurcsányné mondta. Hiszen közismert: a DK-baloldal-Jobbik koalíció vezetője a férje. Elmagyarázta, hogy miért nincsenek sztrájkok (mindenki retteg természetesen) és követelte, hogy azért legyenek. Nem szeretne nemzetek Európáját, ellenben Európai Egyesült Államokat igen.

 

Jött Hadházy Ákos, aki ezúttal két lábon állt. Ő is feladatokat osztott ki az alig több, mint ezer fős közönségének. És példátlanul trágárkodott: szánalmas balfaszok vagyunk, mondta, már amennyiben nem váltják le tíz percen belül a törvényesen megválasztott kormányt.

Az antiszemita Jakab Péter nagyon dühösen nem mondott semmit, majd egy kevéssé ismert LMP-s magyarázkodni kezdett, azt próbálta megideologizálni, miért vannak ilyen kevesen: előbb a nagyon hidegről beszélt (délelőtt a Múzeum kertnél ezek szerint kánikula volt, nyilván azért voltak ott 20 ezren), meg hogy milyen kitartás kell egy ilyen hosszú programhoz, ennyi hozzászóló meghallgatásához. Bősz Anett a Liberálisoktól pedig egyetértést akart, meg vitát is. Teljesen világos.

A képen látható Lukácsi Katalin – amennyiben jól figyeltük a közvetítést – nem beszélt, csak az asszonyverő Juhász Péterhez méltóan pénzt tarhált, viszont így nem tudta elmondani magáról, hogy csalódott egykori KDNP-s politikus (a valóságban titkárnő volt az egyik KDNP-irodában).

Az MSZP-t Kálló Péter képviselte, ő tavaly még teljesen független volt, Független Diákparlament. Most kiderült, mennyire az. A szocialisták uniós listáján szerepel.

Ha jól láttuk az egyik Soros-oldal közvetítésén, Szél Bernadett következett, idézni nehéz tőle bármit. Jávor Benedek pedig Brüsszelt dícsérte.

A program egy zavaros 12 ponttal és dalolással ér véget.

(origo.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hatalmas tömeg várta Orbán Viktort a Nemzeti Múzeumnál – A kormányfő teljes beszéde – videó

Tordai Bence meggyalázta a nemzeti ünnepet! – videó