in ,

Most kaptuk – Lefasisztázta Orbán Viktort Ujhelyi, és felszólította a kormányfőt, hogy nyilvánosan vitázzon Frans Timmermanssal

A szocialisták európai csúcsjelöltje arra készül, hogy az Euronews hírcsatorna meghívására televíziós politikai vitán vegyen részt Orbán Viktorral

A szocialisták európai csúcsjelöltje arra készül, hogy az Euronews hírcsatorna meghívására televíziós politikai vitán vegyen részt Orbán Viktorral – közölte Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő pénteken Budapesten, felszólítva a magyar miniszterelnököt, hogy fogadja el a felkérést. Ujhelyi nem mulasztotta el lefasisztázni Orbánt, akivel szemben alternatívaként igyekezett beállítani a baloldal szociális Európa-vízióját. 

 

Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy mikor lenne a vita, azt felelte, hogy Frans Timmermans az MSZP meghívására jövő hét szombaton érkezik Budapestre, hogy részt vegyen a párt kongresszusán. Ha a magyar kormányfő komolyan gondolja, hogy vannak érvei, akkor aznap, vagyis május 18-án délelőtt az Euronews szerkesztőségében leülhetnek egymással vitázni – mondta az MSZP EP-képviselője.

Ujhelyi István szerint Európa egyik legfontosabb kérdése, hogy milyen irányba indul el az EU a következő hetekben. A kontinens előtt két út áll: az egyik azoké az Európa-ellenes, populista erőké, nacionalistáké és újfasisztáké, akik egy olyan tömörülésbe igyekeznek, aminek egyik zászlóvivője Orbán Viktor lesz a következő években, a másik pedig a Frans Timmermans és az európai szocialisták által kijelölt szociális Európa víziója – hangoztatta a politikus.

Forrás: MTI. Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

(pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Átadták a Mátra első libegőjét

Közel 4 ezer aláírás Bangóné lemondatásáért!