in ,

Most kaptuk a hírt – Sajtóértesülés: előrehozott választások lesznek Ausztriában

Lényegében biztos, hogy Ausztriában előrehozott választásokat fognak tartani Heinz-Christian Strache alkancellár és szabadságpárti (FPÖ) elnök lemondása nyomán

Lényegében biztos, hogy Ausztriában előrehozott választásokat fognak tartani Heinz-Christian Strache alkancellár és szabadságpárti (FPÖ) elnök lemondása nyomán – értesült szabadságpárti körökből szombat délután az APA osztrák hírügynökség.

 

Az idézett források szerint az FPÖ a Sebastian Kurz kancellár vezette Osztrák Néppárttal (ÖVP) alkotott koalíció fennmaradásának feltételéül ragaszkodott ahhoz, hogy megőrizhesse az általa kulcsfontosságúnak tartott belügyminiszteri tárcát, s nem hajlandó Herbert Kickl belügyminisztert „feláldozni”.

Információk szerint Sebastian Kurz kancellár ezt elutasítja. Az Osztrák Néppártot vezető Kurz állítólag jelenleg azt fontolgatja, hogy az előrehozott választásokat miként kommunikálja.

Az osztrák hírügynökség közölte, hogy Sebastian Kurz az este 19.45-kor nyilatkozatot tesz, s pontosan háromnegyed órával később, 20.30-kor Alexander van der Bellen államfő is nyilatkozik.

(Forisek Ádám, 888-hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bréking – Titkosszolgálati módszerekkel buktatták meg az osztrák alkancellárt

Friss – Rátámadtak a 71 éves Terminátorra – Videó