in

Megint magyar érem! Cselgáncs: Sipőcz Richárd bronzérmes

A +100 kilogrammos Sipőcz Richárd bronzérmet nyert a Papp László Sportarénában zajló cselgáncs Grand Prix vasárnapi zárónapján

A kétszeres ifjúsági Európa-bajnok ötödik meccsén az orosz Anton Krivobokovval csapott össze, aki hét érmet gyűjtött eddig a World Tour (Grand Slam és Grand Prix) viadalokon. A Széchenyi Egyetem SE versenyzője – a GP meglepetésembere – 50 másodperc elteltével egy megkontrázott akcióra vazaarit kapott, ám magasabb-nehezebb ellenfele nemsokára egy hasonló indítást követően egyenlített. A csata másfél perccel a mérkőzésidő vége előtt dőlt el, amikor a 18 éves Sipőcz ippont érően döntötte fel az oroszt, és nyert.

„Csodálatos napon vagyok túl, ez a bronzérem nagy lökést adhat a pályafutásomnak. Köszönöm a közönség biztatását. A végére elfáradtam, de az utolsó ellenfelemet ismertem már az edzőtáborokból, ami sokat segített.” – nyilatkozott a fiatal magyar dzsúdós.

A magyarok három éremmel zárták az ötödik budapesti GP-t, pénteken az 57 kilós Karakas Hedvig, szombaton pedig a 81 kilós Ungvári Attila állhatott ugyancsak a dobogó alsó fokára.

(forrás:demokrata.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bayer Zsolt – Merkel, a semmi kancellárja

Nem stadion – 46 kilométernyi villamosított vasúttal gazdagodott a zempléni térség