in ,

Megfejtettük Ujhelyi István súlyos pszichológiai problémáját – Íme a részletek…

Most már minden világos

Sosem volt világos számunkra, hogy Ujhelyi István brüsszeli képviselősége alatt miért kongatta olyan hangosan, és gyerekesen azokat a bizonyos harangokat (ő írta mindig ezt. Kongatja a harangokat..). Gyakorlatilag a kutya sem figyelt rá, erre ő még hangosabban kongatta azokat a képzeletbeli harangokat. 

Ekkor jöttünk rá arra, hogy Ujhelyit valami nagyon súlyos gyerekkori trauma érhette, ezért akarja folyton felhívni magára a sületlenségeivel a figyelmet: feltehetőleg a szülei keveset foglalkoztak vele, ezért FIGYELEMHIÁNYOS (ADD) lett!

 

A figyelemhiányos gyermekekről így ír a pszichológia:

Az ADD a csecsemő és gondozója közötti törés okozta lelki sérülés lenyomata. A problémához kapcsolódó viselkedések (figyelmetlenség, rendetlenség, nyughatatlanság) és mentális mintázatok (alacsony önértékelés, gyenge társas készségek) ennek a sebnek a reprezentációi, vagy az általa okozott szenvedéssel szembeni hatástalan védelmi módszerek. Az ADD-vel élő gyerekekre gyakran mondják, hogy erőteljes a személyiségük, pedig ennek épp az ellenkezője igaz: gyengék és sérülékenyek. Nem a gyerek „hatalma”, hanem a szülő érzelmi termosztátjának hatástalansága teszi lehetővé, hogy a kilengések az egész család érzelmi légkörét rongálják.

Ha a tünetek gyógyszeres kezelése mellett döntöttünk is, a tartós jóllét szempontjából a szülő legfontosabb feladata elültetni a gyermekben a bizonyosságot, hogy pontosan ő az a személy, akire a szülei vágynak, és akit szeretnek. Semmit sem kell tennie, hogy ezt kiérdemelje, sőt nem is tud tenni érte, mert ez a szeretet adott és feltétel nélküli. Meg kell találni a módját megértetni vele, hogy bizonyos viselkedések elfogadhatatlanok, de közben ne érezze úgy, hogy őt sem fogadjuk el. Lehetőséget kell adni neki a nyugtalanságát úgy kiélni, hogy közben a kapcsolatot ne kelljen féltenie. Így jön létre az a bizalmi környezet, amelyben megindulhat az érzelmi fejlődés.


 

Eddig a szakma. Mindez azt jelenti, hogy Ujhelyi felé megértéssel kell fordulni, nem tehet róla, hogy ilyen lett, van még reménye arra, hogy érzelmileg fejlődjön…. Arról már viszont tehet, hogy még nem kezeltette magát. Pedig remek gyógyszeres megoldások vannak az ADD-re.

Szóval van remény, Ujhelyi elvtárs!

Addig is forduljunk felé figyelemmel, és megértéssel, esetleg pár keresetlen kedves szóval is lássuk őt el. A Facebookon bárki megtalálja a képviselő urat.

mindenszo.hu

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ujhelyi megint komplett hülye – Szerinte Ursula von der Leyen is Fideszes…

Bréking! Megszereztük a brüsszeli ellenzéki kerekasztal jegyzőkönyvét…