in , ,

Macron megbuggyant: a nacionalista lepra miatt vesztheti el Európa a szuverenitását

Olyan ma a helyzet a kontinensen, mint az 1920-es években – mondta a francia elnök.

A francia elnöknek elment az esze. Illetve szerintünk nem is volt neki.
Szózatot intézett Európához. Íme:

Emmanuel Macron francia államfő tisztánlátásra és ellenállásra szólított fel a „nacionalista lepra” erősödésével szemben, amely miatt a jelenlegi európai politikai helyzet őt a két világháború közötti időszakra emlékezteti.

„A félelmek, a nacionalista befelé fordulás és a gazdasági válság következményei miatt megosztott Európában szinte módszeresen látjuk megjelenni mindazt, ami az első világháború utáni Európa életét meghatározta az 1929-es válságig” – mondta a francia elnök az Ouest-France című francia regionális lapban interjúban.

„Európa veszéllyel néz szembe: a nacionalista lepra miatti szétesés és a külső hatalmak közti hánykolódás veszélyével. Azaz azzal a veszéllyel, hogy elveszti szuverenitását. Ami azt jelenti, hogy biztonsága az amerikai döntésektől és azok változásaitól függ, Kína egyre inkább jelen van az alapvető infrastruktúráiban, Oroszországot időnként megkísérti a manipulálás, a nagy pénzügyi érdekek és a piacok pedig sokszor nagyobb helyet foglalnak el, mint amit az államok képesek betölteni” – mondta a francia elnök.

mindenszo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Szijjártó helyretette a sivalkodó, alkesz Junckert

Bréking! – Romokban a német közbiztonság: újabb fesztiválon zaklatták a nőket