in , ,

Lengyelország szolidáris Magyarországgal

Ezúttal sem kellett csalódnunk lengyel barátainkban!

Ezúttal sem kellett csalódnunk lengyel barátainkban! Varsó ugyanis nyugtalansággal fogadja az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás kezdeményezését Magyarországgal szemben, és szolidáris hazánkkal.

Joanna Kopcinska lengyel kormányszóvivő nyilatkozatában reagált arra, hogy az Európai Parlament elfogadta a Sargentini-jelentést.

A politikus leszögezte, hogy az Európai Unió a tagállamok sajátos jogi, alkotmányjogi, történelmi hagyományainak kölcsönös tiszteletén alapszik, ezen elv tisztelete különösen az EU jelenlegi válsága fényében fontos.

A lengyel kormányszóvivő asszony

Álláspontja szerint a döntés nem járul hozzá az EU megerősítéséhez, sőt, veszélyezteti egységét, felesleges megosztást teremt.

Az EU a párbeszéden alapszik, és az összes vitás kérdést éppen a párbeszéd, nem pedig a diktátum útján kell megoldani”

– húzta alá Joanna Kopcinska.

Lengyelország ezért nagy nyugtalansággal fogadja az EP mai döntéséről szóló információt”

– mondta.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy szolidárisak a magyar nemzettel, amely nemrégiben a választásokon nagyon határozott demokratikus legitimációt adott Orbán Viktor kormányának.

Az Európa jövőjére vonatkozó döntéshozatalban éppen az állampolgárok hangja – a tagállamok, valamint az egész EU polgáraié – kell, hogy döntő legyen”

– fogalmazott Joanna Kopcinska.

A kormányszóvivő szavai az évszázados magyar-lengyel barátság újabb szívmelengető megnyilvánulása, jó tudni, hogy van egy nemzet Európában, amelyikre minden körülmények között számíthatunk. Köszönjük! Dziekujemy!

(forrás: Horváth Tamás, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Na most kell Orbán pólót rendelni az Aliexpressen!

Orbán elárulása miatt nekimentek Kurznak a saját szavazói