in ,

Lemondásra szólították fel a momentumos képviselőt, aki véres, kukaégető tüntetéseket szeretne látni

A józsefvárosi Fidesz lemondásra szólította fel Szarvas Koppány Bendegúzt

A józsefvárosi Fidesz lemondásra szólította fel Szarvas Koppány Bendegúzt, miután a Momentum helyi képviselője a kormány elleni erőszakos fellépésre buzdított. A nagyobbik kormánypárt egyúttal azt várja el Pikó Andrástól, a kerület baloldali polgármesterétől, hogy határolódjon el politikai szövetségese kijelentésétől.  

 

“A Fidesz-KDNP józsefvárosi szervezete felszólítja Szarvas Koppány Bendegúzt, hogy kérjen bocsánatot, képviselői tisztségéről pedig azonnali hatállyal mondjon le! Pikó András polgármestertől pedig azt várjuk, hogy határolódjon el politikai szövetségese, a momentumos Szarvas Koppány Bendegúz kijelentésétől, és szólítsa fel lemondásra!” – írja keddi közleményében a VIII. kerületi Fidesz, hozzátéve, hogy

Pikó amennyiben ezt nem teszi meg, egyértelmű jelét adja annak, hogy egyetért baloldali képviselőtársa gondolataival.

 

 

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a kudarcos Index-Momentum tüntetést követően a radikális baloldali politikus csalódottságában arról írt, hogy a kormány leváltásához nem elegendőek a békés megoldások.

Meg úgy amúgy is vagy folyjon vér, égjen kuka, törjön be szélvédő, robbanjon pártház, vagy maradj otthon…” – fogalmazott az egyik anonim kommentelő, amire a Momentum VIII. kerületi képviselője azt írta, hogy “na, ez legalább egy alternatíva”. Ezt egy másik ismeretlen hozzászóló számon kérte rajta, amire Szarvas dühösen feltette a kérdést: “a kimenni skandálni, hazamennihez képest? Miért, nem az?”

Nem ez volt az első nehezen értelmezhető kijelentése Szarvasnak, korábban arról írt, hogy szívesen látná a fideszes politikusokat lámpavason. “Járványkezelés Fidesz módra. Nehéz erre szalonképesen reagálni, inkább csak úgy fogalmazok: megdolgoznak a fiúk a lámpavasért” – írta korábbi posztjában.

 

 

(Bordács Bálint, origo.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Az egyik legjobb Sajtóklub: Gulyás Balázs egy hájfejű ökör! Szó volt még a váll nélküli Fegyőrről is! Videó

A körte formájú Gulyás Balázs elvtárs primitívnek nevezte a Fidesz 3 millió szavazóját – Videó