in ,

Kitálalt a Jobbik távozó alelnöke – Mutajtuk, mit mondott

Fülöp Erik a Facebook-oldalán azt írta, hogy kilenc küzdelmes évet követően kellett megszüntetnie tagságát a Jobbikban

 

Az Origo emlékeztet, hogy a politikus nyolc éven keresztül volt a Jobbik fővárosának, Tiszavasvárinak a vezetője. Fülöp Erik tegnap este jelentette be a közösségi oldalán, hogy a baloldali fordulatot vett Jobbikból kilép, távozik. 

A Jobbik rendkívüli frakcióülésén meghoztam egy nagyon nehéz döntést: kilenc küzdelmes évet követően kiléptem a Jobbik frakciójából és a tagságomat is megszüntetem”

– írta a politikus, majd hozzátette, hogy fájó szívvel hagyja el ezt a közösséget, de úgy érzi, nem tehet mást.

Fülöp Erik

Fotó: Magyar Távirati Iroda Zrt.

Döntését azzal indokolta, hogy a Jobbik vezetésének az utóbbi időben történt számos politikai, személyzeti döntésével nem értett egyet. Elárulta, hogy politikai véleményét felvállalta, kritikáit megfogalmazta a pártvezetés felé, azonban egyértelművé vált számára, hogy

a jelenlegi vezetés által képviselt irányvonallal nem tud azonosulni.

Fülöp Erik a párt szimbolikus arca volt, hiszen a Jobbik Tiszavasvári polgármesterének választották be. Vona Gábor a győzelmet követően a Jobbik fővárosának nevezte Tiszavasvárit, így a Fülöp irányította település munkája a párt országos vezetése figyelmének a középpontjába került.

A párton belüli újabb botrány péntek reggel derült ki, miután Volner János levele kiszivárgott. A politikus Jobbiknak címzett levelében azt írta, hogy a Jobbikban most zajló folyamatoknak az égvilágon semmi közük nincs az általa is támogatott néppártosodáshoz, ahogyan a nemrég elfogadott kiáltványhoz sem.

A Jobbik elnöke és elnökhelyettese minden eddiginél erősebb szövetséget kíván kötni az önmagát alapító nyilatkozata szerint liberális, balközép pártként meghatározó, aktuálisan az önfelszámolás útján haladó LMP-vel. Ezzel a szövetséggel immár nyíltan felvállalva létrejönne a Jobbik balliberális oldallal történő összeborulása. És ez még csak a kezdet”

– írta Volner, aki a pártvezetés szemére veti azt is, hogy Soros szervezeteivel és a DK-val szövetkeznek annak ellenére, hogy pontosan ismerik Soros és Gyurcsány valódi arcát. A párt frakcióülést tartott még pénteken, mely csak késő este ért véget. A végső döntés alapján kizárták a képviselőcsoportból a pártot élesen támadó Volner Jánost. Két másik képviselő pedig önszántából hagyta ott a Jobbikot. Volner szombaton jelentette be, hogy bár a párt kötelezte arra, hogy visszaadja mandátumát, ő azonban erre nem hajlandó.

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

De igen, Ujhelyi, hazaáruló vagy!

Bréking! – Fegy­ve­res tá­ma­dás Pá­rizs­ban, ha­tal­mas a ké­szült­ség