in ,

Kész, vége! Gyakorlatilag megszűnt a váci DK

Zűrös ügyek gátolják az összefogást Vácon

– Olyan támadási felületeket nyújt az ellenfélnek a kampányban Matkovich Ilona, ami nem vállalható – közölte lapunkkal Bóth János, a váci MSZP elnöke azzal kapcsolatban, hogy miért nem tudják támogatni a korábbi LMP-s országgyűlési képviselőjelölt indulását a polgármesteri székért. Kifejtette: a személyi alkalmatlanság mellett szakmai­lag sem támogatható számukra Matkovich Ilona.

– Bizonyos fontos kérdésekben, mint a váci holding vezetőjének kinevezése, támogatta a jobboldali többséget – emlékeztetett a szocialista politikus. – Stratégiai kérdésekben vagy együtt szavaz az ellenzék, vagy akkor az nem igazi ellenzék – értékelt Bóth János. Matkovichcsal szemben azért vannak fenntartásaik, mivel a képviselőnő többször is kinyilvánította, hogy őt ne tekintsék úgy, mint aki „egy brancsban” van az ellenzékkel. – Lényegében nem vállalt fel bennünket – mondta Bóth János.

A jelöltállítási vita miatt Vácon pattanásig feszült a helyzet, az ellenzék két táborra szakadt: az LMP, a Momentum és a DK budapesti pártközpontja Matkovich Ilona polgármesterjelöltségét támogatja, míg az MSZP, a Vác Városért Választási Egyesület, valamint a DK helyi elnöke – aki a konfliktus nyomán kilépett a pártból –, Néveri István, egy helyi ügyvéd mellett tört lándzsát.

Lapunk úgy értesült, hogy a konfliktus következtében a helyi elnök és több tag kilépése miatt gyakorlatilag megszűnt a váci DK-szervezet, egy közelmúltban tartott párteseményen a körülbelül 60 meghívottból mindössze hatan vettek részt, ám ők sem mind váciak. Információink szerint a városban készült felmérések azt mutatják, hogy Matkovich és Néveri közel azonos támogatottságnak örvend.

A Magyar Nemzetet arról tájékoztatták helyben, hogy kiegyenlítettek az erőviszonyok a baloldali jelöltek között. Matkovich Ilona ugyanis megrendelt egy közvélemény-kutatást a Závecz Research-től, amelyben négy politikus támogatottságát mérték fel – a másik két jelölt azóta visszalépett –, valamint azt is mérték, hogy melyikük indulhatna esélyes kihívóként a Fidesz–KDNP jelöltje ellen. Az eredmények szerint mindkét jelöltnek lenne reális esélye a polgármesteri poszt elnyerésére, bár a helyi MSZP kifogásolta, hogy Matkovich az adatfelvétel idején telefonos kampányt indított a választók megszólítására, amely eltorzíthatta az eredményt.

(forrás:Bácskai Balázs, magyarnemzet.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Minden magyar ezt nézi most! A Coca Cola alternatív felhasználási lehetőségei – Videó

Pilhál György nem hiszi el, hogy a DK nem tudott a tolvaj asszisztensről