in

Karácsony megbukott – Zugló felmondja a parkolási szerződéseket

A Fidesz elérte, hogy felmondják a botrányos parkolási szerződéseket Zuglóban

A Magyar Nemzet azt írja, hogy azonnali hatállyal felmondja a zuglói önkormányzat a botrányos parkolási szerződéseket, miután a Fidesz erre vonatkozó javaslata megkapta a szükséges többséget a képviselő-testület hétfői rendkívüli ülésén, ahol elfogadták azt is, hogy amíg nincs rend ezen a területen, addig ingyenes lesz a parkolás a kerületben élőknek Zugló teljes területén.
A kép illusztráció | Fotó: MTI Fotóbank

A nagyobbik kormánypárt politikusai azt akarták, hogy a tényfeltáró munkacsoport független szereplőkből álljon – egy jobboldali, egy baloldali kerület és a főpolgármester delegáltját –, addig Karácsony Gergely javaslatára Zuglón belül tartják a vizsgálatot. A Fidesz értékelése szerint a polgármester fél a felelősségre vonástól.

Karácsony Gergely alkalmatlanságának ára: napi 1 millió forint. Ebből elég!

– ilyen feliratú, illetve a XIV. kerületi parkolójegy mintájára készített, a szerződések felmondását sürgető táblákkal szembesítették a Párbeszéd polgármesterét azzal, hogy a pazarló rendszer lassan 1 milliárd forint veszteséget okoz a kerületnek.

 

Karácsony Gergely a képviselő-testületre igyekezett hárítani a felelősséget, mondván „mi a túrót csináljon”, ha a képviselők döntöttek a szerződés aláírásáról. Rozgonyi Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője ezután mondta azt, hogy Karácsony alkalmatlan.

Nem azt állítjuk, hogy a polgármester nejlonszatyorban vitte haza a pénzt, de a felelősség őt terheli a szerződésekért. Miért nem tett ez ellen két évig semmit?

– tette fel a kérdést.

Várnai László, a Civil Zugló képviselője úgy számolt: az üzemeltetést harmadáron ki lehetne hozni, az LMP-s Barta János pedig azzal érvelt: a szerződések felmondásával az önkormányzat egy esetleges per esetén sem tudna annyi pénzt veszíteni, mint amennyit elpazarolna a továbbiakban.

(Bokor Gábor, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! A Munkáspárt nem kér az Európai Egyesült Államokból

„Allahu Akbar” felirattal rongáltak meg egy templomot Franciaországban