in ,

Hoppá! Szorul a hurok – A hazaáruló Ujhelyinek egy nyaralót is felújított a Szeviép – videó

Ujhelyinek nem csak jakuzzis háza van

Baranyi: Ujhelyinek egy nyaralót is felújított a Szeviép

Ujhelyinek nem csak jakuzzis háza van, hanem egy hatalmas badacsonytomaji nyaralója is – erről a volt SZEVIÉP vezér beszélt a Délmagyarnak adott interjújában. Baranyi Sándor szerint oka lehetett annak, hogy a szocialista politikus nem tárta a nyilvánosság elé, hogy a Badacsony térségében is van egy nagy háza.

 


A volt cégvezető továbbra is azt állítja, hogy az MSZP jelenlegi EP-képviselőjének házfelújítását a Szeviép finanszírozta, egy közbeiktatott vállalkozáson keresztül. Ujhelyi István nemrég még a sajtót is meghívta az érintett ingatlanba, hogy cáfolja a híreket. Baranyi ennek ellenére azt állítja, hogy majdnem 40 milliót fordítottak a szőregi ház felújítására, de hozzátette: könnyen előfordulhat, hogy az összegből a hatalmas badacsonytomaji nyaralóra is juthatott.

Érdekük volt, hogy a Szeviép-ügyről beszéljenek

A beszélgetés során szóba került a Szeviép kálváriája. Baranyi megismételte, hogy

  • a Tisza M43-konzorcium spanyol fővállalkozója a baloldali politika nyomására került helyzetbe, a nagy pénzek ide vándoroltak;
  • a baloldali kormányok alatt a fővállalkozói cégek kiválasztása nem tisztán közbeszerzési verseny eredménye volt. Az, hogy egy ismeretlen, névtelen, spanyol cég megjelent a piacon és pozíciót fogott, csak rendkívül erős politikai döntés eredménye lehetett.
  • Ujhelyi István és Botka László szegedi polgármester hozta ezt a vállalkozást az országba.

Mindezek fényében ma már úgy látja az egykori Szeviép-vezető, hogy nem Szeviép-károsultakról és Szeviép-ügyről, hanem a 2010 előtti baloldali kormányok és a spanyolok károsultjairól kellene beszélni.

A baloldali kormány 2009-ben a megszorítások miatt egyszerűen nem fizetett az elvégzett munkákért. Botka és Ujhelyi uraknak ezután pedig jól felfogott érdekük volt, hogy ez Szeviép-ügy legyen, és ne a spanyol multi felelősségéről essen szó a nyilvánosságban

– mondta Baranyi, hozzátéve:

a baloldalnak tehát öröm az ürömben, hogy ezt az ügyet Szeviép-problémaként tárgyalhatta a nyilvánosság, nem pedig a spanyol multi felelősségeként.

Szerinte a 2010 után megalakult polgári kormány rendezte a helyzetet, tehát helytállt a korábbi baloldali kormányzat mulasztása, a nemfizetés okozta problémák miatt.

Hír TV  – Origo

(Hirtv.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Most kaptuk – Drámai hangon üzent a magyaroknak Fűrész az Európai Parlamenti választásokra – videó

A Momentum elnöke, Fegyőr Bandi akár börtönbe is kerülhet – Akár 5 évet is kaphat